Gratis seks

Een foto op een datingsite levert meer reacties op. Heb je een uiterlijk à la Jennifer Lopez, dan kun je benaderd worden door foute types die alleen uit zijn op gratis seks. En als je een borst mist, kun je dat beter tijdens de tweede of derde ontmoeting vertellen. De do's and dont's van het internetdaten, volgens maandblad Opzij. De feministen waarschuwen voor onbetrouwbare mannen 'die een mail sturen naar alles wat vrouw is'. En verder geeft VVD-Tweede-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali tien weglooptips, 'speciaal' voor moslima's. ,,Loop als het even kan niet halsoverkop weg. Regel woonruimte en maak vrienden. Loop je zomaar de deur uit zonder dag te zeggen? Ja, want je moet niet opvallen, adviseert Hirsi Ali in haar nieuwe boek 'De Maagdenkooi'.

Peter R. de Vries geeft in hetzelfde nummer toe dat hij bange mensen haat. Zelf zegt hij zijn kinderen op te voeden zonder waarschuwen, want voorspelt de misdaadverslaggever ,,de kans dat hen iets vreselijks overkomt is gewoon te verwaarlozen''. Tuurlijk Peter, daarom zitten de Nederlandse gevangenissen vol. Vrij Nederland weet beter. Het opinieweekblad interviewt criminele jongeren die in een Glen Mills-jeugdinrichting zijn heropgevoed. Zo maken we kennis met Ruben. Hij beterde zijn leven en ging van crimineel naar commercieel medewerker bij een multinational. Ex-crimineel Reddylson maakte een grotere draai: hij werd predikant.

De Groene Amsterdammer verschijnt deze week in een nieuw jasje. Hoewel de veranderingen in de vormgeving subtiel zijn, oogt het blad overzichtelijker. De minirestyling is ingegeven door journalistieke motieven: de redactie wil zich niet binden aan vaste vormen en lengtes.

Aan in de inhoud heeft De Groene niet gesleuteld. Lezers worden traditioneel meer dan eens getrakteerd op artikelen over internationale verhoudingen (lees: Amerika en de wereld). Deze week een expert die weet te vertellen dat Iran de volgende is op Amerika's zwarte lijst. ,,Ik hoor geluiden over mysterieuze 'aardschokbommen' die zouden worden ingezet. Laten we maar hopen dat de Amerikanen niet zo stom zijn om dat te doen. Nog een oorlog wordt wat veel.'' Verder een verhaal over stemmachines in de Amerikaanse staat Florida, en -hoe kan het ook anders- een profiel van de Amerikaanse ex-president Bill Clinton.

Nog meer stars and stripes in weekblad Elsevier die ons op de hoogte houdt van Bush' zoektocht naar een milder imago: Van fanaticus van de ergste soort naar 'menslievend conservatief'. Vernieuwender is het verhaal over de Zuid-Franse regio waar de huizenprijzen explosief zijn gestegen vanwege de komst van prijsvechter Ryanair en bijbehorende lading Britse toeristen.

HP/De Tijd analyseert Edwin, Margarita's man of liever gezegd ex-, tot op het bot en concludeert dat hij de Verliezer is. De ex-man van prinses Margarita is een onmogelijke ruziezoeker met een te groot ego. In de analyse wordt zijn obsessie met blauw bloed onder de loep genomen door het blad dat een halfjaar geleden de aftrap gaf voor de Margarita-hype en terecht, concludeert het zelf.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden