Gouden handdruk voor top riant

amsterdam – Toplieden van bedrijven krijgen bij hun vertrek, gedwongen of vrijwillig, vrijwel altijd veel meer geld mee dan volgens de zogeheten code Tabaksblat zou mogen.

Die klacht uit de Vereniging van effectenbezitters (VEB). De belangenbehartiger van aandeelhouders publiceerde een toptien van ’grootste beloningsschandalen’, waarbij overigens niet alleen naar vertrekregelingen is gekeken.

De VEB stond zelf mede aan de wieg van de code Tabaksblat, genoemd naar de oud-topman van Unilever Morris Tabaksblat. De commissie onder zijn leiding stelde regels op voor verantwoord ondernemingsbestuur. Een van die regels behelst dat een bestuurder als gouden handdruk in beginsel maximaal eenmaal het basissalaris ontvangt.

„Die vertrekregeling wordt zelden nageleefd”, aldus de VEB. „Sommige managers ontvangen riante bonussen bij objectief slechte prestaties. Het meest navrant is volgens de VEB de riante regeling van een voor fraude veroordeelde bestuurder. De aandeelhoudersvereniging doelt daarbij op Ton Stuifzand. Volgens zijn bedrijf, bouwconcern Heijmans, nam deze bestuurder vrijwillig ontslag. „De vertrekpremie van ruim twee miljoen euro is onbegrijpelijk, aangezien Stuifzand in 2005 werd veroordeeld wegens bouwfraude en daarmee de wet heeft overtreden en de belangen van Heijmans heeft geschaad”, aldus de VEB.

Op de tweede plaats van haar toptien zet de VEB Klaas Wagenaar van Getronics. Het automatiseringsbedrijf heeft een desastreus jaar achter de rug, leed een verlies van 145 miljoen euro, en was de grootste daler in de AEX. „Toch kreeg Wagenaar 90 procent van de maximale prestatiebonus omdat hij bijna alle doelstellingen zou hebben gehaald.”

Rob van den Bergh van VNU is derde op de VEB-lijst. Hij moest zijn concern na een mislukte overname van een Amerikaans bedrijf verkopen aan private equity partijen en ontving vervolgens 5,9 miljoen, ’maar liefst negen keer zijn basissalaris’.

Jan Bennink presteert bij Numico volgens de VEB weliswaar goed, maar zijn beloning over 2006 is met 14 miljoen ’buitensporig’. Marc Bolland vertrok vrijwillig bij Heineken en kreeg met 2,55 miljoen bijna zes keer zijn jaarsalaris mee. Alexander Rinnooy Kan stapte over van ING naar de Ser, en kreeg 2,2 miljoen mee van de bank. Bij TNT werd de divisie logistiek verkocht wegens ondermaats presteren. Topman Dave Kulik hield er 1, 6 miljoen aan over.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden