Gouden exit en dito entree

Status kun je aan van alles ontlenen - ook aan een succesvolleechtscheiding. Momenteel geniet Angela Kluivert (28), de ex van devoetballer, de status van meest succesvol gescheiden vrouw in jaren. Of,zoals ze het zelf met gevoel voor understatement zegt, in een exclusiefinterview in het blad Jackie: "Ik ben bescheiden geweest tijdens mijnscheiding van Pat. Ik hoefde niet het onderste uit de kan. Maar door mijis hij wel in één keer de Quote top-500 uitgesodemieterd, haha."

Wraakzuchtig? Welnee, voor de herkenbaarheid blijft ze gewoon zijnachternaam gebruiken. En Patrick is een heel goede vader voor hun driekinderen. Maar ze hééft wat moeten doorstaan, de afgelopen jaren.

Ten eerste was er het dodelijke ongeval dat Patrick Kluivert in 1995veroorzaakte - Angela had hem een paar maanden daarvoor aan de haakgeslagen in het Amsterdamse nachtleven. Twee jaar later werd het nog erger."Ik lag in het ziekenhuis met zwangerschapsvergiftiging. Ik mocht menergens over opwinden, alles kon al te veel zijn. En juist in die periodehad Patrick de behoefte om de bloemetjes buiten te zetten met zijnvrienden." Angela hoorde pas na een zware bevalling van de geruchtmakende'groepsverkrachtingszaak' - van een verslaggever van Privé die in hetziekenhuis opeens naast haar bed stond. "Ze hadden elkaar ontmoet in eenclub en toen is zij bij die jongens ingestapt en meegegaan. Naar ons huis,naar ons bed. Naast de kinderkamer die klaarstond voor Quincy."

Maar dat er sprake was van een verkrachting, dat gelooft Angela nogsteeds niet. Want 'ik zou nooit met een verkrachter samen kunnen leven'.Ook al was ze razend, ze besloot destijds bij Patrick te blijven. "Ikdacht: ik laat mijn relatie niet verpesten door iemand die zich voor éénavond laat uitwonen. Mijn toekomst en de toekomst van mijn kind vond ikbelangrijker (...) Ik werd er enorm op aangekeken dat ik bij hem bleef.Heel Nederland vond me een domme koe."

Als je relatie zoiets overleeft kan-ie wel een stootje hebben, zou jezeggen, maar vorig jaar zomer ging het paar defintief uit elkaar. Reden?Niet verwonderlijk - gebrek aan vertrouwen. "Patrick had het voordeel vande twijfel niet. Dat had hij nooit." En Angela had geconcludeerd dat zeiedereen gelukkig aan het maken was, behalve zichzelf.

Dat is nu wel anders. Ze woont in een riant huis in de AmsterdamseJordaan en hoeft haar leven lang niet meer te werken. Door de kinderen isze wat aan huis gebonden "maar de echt leuke feestjes sla ik niet over".En op die feestjes 'van Amerika tot Barcelona en Nederland, overal' looptze weer interessante mannen tegen het lijf. Justin Timberlake, volgens degeruchten. Angela bevestigt haar bijzondere vriendschap met de Amerikaanser & b-zanger Pharrell Williams. "Na een concert werden we aan elkaarvoorgesteld. We stonden elkaar bijna een minuut lang aan te staren."

Kijk, zo doe je dat dus. Dat weet ook een andere van oorsprongNederlandse vrouw, Sharlely Kerssenberg (29). Zij sloeg recentelijk BorisBecker aan de haak. Niet bijster origineel - de tennisser ruilt ongeveerieder halfjaar zijn vriendin in voor een identiek ogend nieuw exemplaar.Sharlely (Boris noemt haar voor het gemak Lilly) woont al jaren in Miami,waar ze werkt als danseres en fotomodel voor mannenbladen. Daar leerde zeook Becker kennen. Hij omschrijft haar als 'een warm, liefdevol ennatuurlijk mens' tegenover de pulpkrant Bild die paginagroot uitriep: 'OBoris, hoe kom jij toch altijd aan de mooiste vrouwen?' Haar opvoedingkreeg Sharlely in Nederland, van oma Eveline Bradley uit Amsterdam. Trotsvertelde oma aan het Algemeen Dagblad: "Nadat haar moeder overleed toen zedrie was, heb ik Sharlely opgevoed. Iedereen vond haar altijd zo'n mooimeisje." Of zij er wel in zal slagen Becker aan zich te binden? Oma denktvan wel. "Ze is een Kreeft en die kunnen vechten." Nog een familielid houdtvanuit Nederland nauwlettend in de gaten hoe Sharlely al sinds haarzestiende meelift met de internationale jetset - van Milaan, via Londennaar New York en Miami. "We zijn samen opgegroeid", zegt tante Marion uitNijmegen in het blad InTouch. "Ze is overal kind aan huis, ook op defeesten van popster P. Diddy. Als je mooi bent, kom je overal binnen."

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden