Google brengt Microsoft nieuwe slag toe

Bij Google zijn de realtime search resultaten geintegreerd met de reguliere zoekresultaten. Beeld
Bij Google zijn de realtime search resultaten geintegreerd met de reguliere zoekresultaten.

In de strijd om de beste zoektechnologie heeft Google concurrent Microsoft een gevoelige slag toegebracht. Het toch al dominante internetbedrijf maakte gisteren bekend dat zij er als eerste in is geslaagd een zoekmachine uit te rusten met realtime search.

Van onze internetredactie

Wie binnenkort op Google zoekt naar iPhones, krijgt niet alleen de vertrouwde zoekresultaten, maar ziet ook de ‘live’ conversaties op Twitter, Facebook en MySpace. Google voegt de functie komende dagen toe aan de populaire zoekplaats, maar wie een voorproefje wil, kan terecht op Google Labs.

Realtime search werd gezien als het laatste onontgonnen terrein voor zoekmachines en onmisbaar voor een partij die de grootste wil zijn. Microsoft waagde eerder dit jaar een poging met realtime search door hun zoekmachine Bing.com uit te rusten met een extra pagina voor Twitterberichten, maar veel toegevoegde waarde bood dit niet.

Google biedt deze toegevoegde waarde wel doordat zij de conversatie direct opneemt in de zoekresultaten. En niet alleen van Twitter, maar ook van Facebook en MySpace. Daarnaast blijft Google het gesprek volgen door de box met berichten automatisch te verversen.

Behalve op het gebied van realtime search kondigde Google gisteren nog een nieuwe zoekvondst aan; Goggle. Deze mobiele zoekservice werkt met visuele herkenning. Wie een foto maakt met een mobiele telefoon en de software op het beeld loslaat, ontvangt via Goggle direct de bijbehorende informatie. Google benadrukt dat deze nieuwe vinding nog in de kinderschoenen staat. Voorlopig is Goggle dan ook alleen te gebruiken met smartphones die draaien op Android.

]]>

null Beeld
Bing toont alleen Twitter resultaten op een aparte pagina. Beeld
Bing toont alleen Twitter resultaten op een aparte pagina.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden