GLORIANT, vocaal ensemble en kamerorkest ...

GLORIANT, vocaal ensemble en kamerorkest Archipel concerteren met het concert voor klavier en orkest van Bach en het Requiem van Mozart vandaag 18 juni in de Broederkerk te Zeist, op 19 juni in de Paradijskerk te Rotterdam om 20.15 uur en op 20 juni in het Groene kerkje te Oegstgeest om 14.30 uur.

BAMBUSO SONORO. Het Amsterdams Blazerscollectief onder leiding van Jean Gruter speelt op zaterdag 19 juni in Muziekschool Winterswijk om 20 uur en op zondag 20 juni in Paradiso Amsterdam om 16 uur de premiere van 'Codex Z' voor groot blaasorkest en bambuso sonoro (een machine met honderd bamboefluiten, bediend door Klaas Hoek) van Enrique Raxach. Op het programma ook werk van Henk Badings, Arne Mellnas en Klaas Hoek.

ANDRE JOLIVET componeerde de 'Messe pour la paix' voor sopraan, slagwerk en orgel, welke wordt uitgevoerd zaterdag 19 juni in de Domkerk Utrecht door Christine Jansen, Marten van de Bijlard en Jan Jansen. Laatstgenoemde speelt ook 'Chants des oiseaux' voor orgel van Messiaen. Aanvang 15.30 uur; gratis.

JEAN FERRARD, organist uit Brussel, opent zaterdag 19 juni om 20.15 uur op het orgel van de St Jacobuskerk te Den Haag (Parkstraat) de serie Belgische orgelcultuur met werk van o.m. Loret, Lemmens, Peeter en Franck.

BOEKDAG: Aan de Amsterdamse Amstel bieden zondag 20 juni van 10 tot 18 uur honderd kramen tweedehands boeken aan. Speciale aandacht is er voor biografieen en autobiografieen. Anja van Leeuwen zal tijdens de boekdag spreken met vijf verschillende biografen.

SOENDANESE kamermuziek klinkt op zondag 20 juni in de grote zaal van het Tropeninstituut Amsterdam (Mauritskade 63) om 16 uur en om 20.30 uur. De zangeres Ida Widawati wordt begeleid door traditionele Soendanese citers en fluit (de suling). Bestellen: 020 - 5688500.

BACHS cantate 'Brich dem Hung'rigen dein Brot' wordt op zondag 20 juni in de Laurenskerk Rotterdam uitgevoerd door de Laurenscantorij onder leiding van Barend Schuurman tijdens de cantatedienst om 19 uur. Toegang gratis.

'REMBRANDT IN NIEUW LICHT' heet de tentoonstelling van zeven gerestaureerde schilderijen van Rembrandt in het Rijksmuseum Amsterdam; tot en met 31 oktober.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden