gids31zaterdag

Lang wachten tot het vliegtuig vertrekt? Ga dan eens naar het Rijksmuseum op de luchthaven Schiphol, achter de paspoortcontrole, tussen de E- en F-pier. Deze zomer zijn daar negen 17de-eeuwse veestukken uit het Rijks in Amsterdam te zien, met een hoofdrol voor de koe. Daarnaast is er een permanente tentoonstelling met Hollandse meesters uit de Gouden Eeuw.

t/m 8 november, Rijksmuseum Schiphol Airport, dagelijks van 7 tot 20 uur

Een trotse libelle aan een stengel, grillige wilgenwortels in het troebele water, verstilde druppels tonnenzwam. Natuurfotograaf Marco de Paauw, die opgroeide bij de Biesbosch, legt de wonderen van de natuur op een verrassende manier vast. Zijn foto’s zijn nu te zien in de Kruitmagazijnen in Gorinchem.

t/m 29 augustus, de Kruitmagazijnen, Dalemwal 19a-b Gorinchem, do t/m zo 13-17 uur. Gratis toegang. Meer informatie: www.wildlifeimages.nl

De Hortus botanicus Leiden verandert negen dagen lang in een wereld vol vleesetende planten. Zonnedauw, venusvliegenval, cobralelie en (trompet)bekerplant staan zij aan zij in de Wintertuin. Van dichtbij is te zien hoe vliegen, mieren, wespen, fruitvliegjes, maar ook spinnen en soms kakkerlakken in de val worden gelokt met dauwdruppels, klappende vanghandjes en roetsjende hellingbanen.

6 t/m 15 augustus, dagelijks 9 - 18 uur, Hortus botanicus, Rapenburg 73 Leiden. www.hortusleiden.nl

Lionel Messi krijgt begin september de Gouden Schoen uitgereikt. De Argentijnse stervoetballer van Barcelona werd vorig jaar topscorer van Europa met 47 doelpunten. Maar eerst is de schoen te zien in Voetbal Experience.

Voetbal Experience, Zep Middelburg, Podium 19 Middelburg. Informatie: www.voetbalexperience.nl

Het is een traditie om bij Interart Beeldentuin een glastentoonstelling te organiseren in het midden van de zomer. Met werk van glaskunstenaars Michel van Overbeeke, Yvon Trossèl, Francine Vermeer, Edith Stoel, Sabine Lintzen, Richard Price, Sjaak Smetsers, Marjan Smit en Trijnie Mohlmann.

31 augustus t/m 3 september, Interart Beeldentuin, Gouverneursweg 6C in Heeswijk-Dinther, www.interart.nl

De tentoonstelling ’Voorname dames, stoere soldaten en eenvoudige lieden, Een Merovingisch grafveld in Wijchen’ is verlengd. De vondsten uit het grafveld stammen uit een periode die bekend staat als de ’duistere Middeleeuwen’

t/m 12 september, Museum Kasteel Wijchen, Kasteellaan 9 Wijchen, wo t/m zo 13 – 17 uur, www.museumwijchen.nl

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden