gids30zaterdag

Met een ’historische wandeling’ besluit het Natuurinformatiecentrum Ommen het seizoen. De start voor deze prachtige wandeling is op beide dagen om 11 uur vanuit het Natuurinformatiecentrum Ommen, Hammerweg 59a en onder leiding van een natuurgids. Opgeven via tel: 0529 - 450 702.

30 en 31 oktober, 11 uur. Locatie: Ommen. Georganiseerd door: Landschap Overijssel. Meer informatie: www.natuurinformatiecentrum.nl

Een gevarieerde tocht over de ruime Beulakerwijde, door fraaie sloten en het mooie waterdorp Dwarsgracht. De tocht is een ideale kennismaking met natuurgebied De Wieden. Vanaf 6 jaar.

31 oktober. Locatie: Jansklooster. Georganiseerd door: Natuurmonumenten.

Benieuwd naar het piepkleine leven van de Sallandse Heuvelrug? Bezoek dan het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer. Hier staan vier microscopen voor je klaar. Je weet niet wat je ziet! Onder een microscoop kan een kriebelbeestje een groot monster lijken. Natuurlijk mag je zelf ook blaadjes, steentjes, of takjes meenemen.

3 november, 13.30 - 16 uur. Locatie: Nijverdal. Inlichtingen: tel. 0548 - 612 711. Georganiseerd door: Staatsbosbeheer.

Hoe vangen vleermuizen dieren? Hoe wonen vleermuizen? Hoe overwinteren ze? Dat kunt u tot en met december 2010 zien bij de interactieve expositie over vleermuizen. De expositie beantwoordt veel vragen en is ook zeer geschikt voor jonge kinderen. Voor hen is een apart gedeelte ingericht. Er staat een vleermuisgrot en iedereen kan zijn gehoor testen.

t/m 31 december. Locatie: Renkum. Georganiseerd door: Staatsbosbeheer

Er zijn speurtochten voor kinderen van 3 t/m 12 jaar op het landgoed bij Kasteel Groeneveld. Zoals het kabouterpad, op zoek naar de bron en speurtochten in het kasteel of over het landgoed. Alle speurtochten zijn bij de balie van het Kasteel Groeneveld af te halen.

t/m 22 december. Locatie: Baarn. Georganiseerd door: Provincie Utrecht.

Het landschap wordt mede mogelijk gemaakt door de ministeries van EL & I en I & M, de provincies en het Landschapsmanifest. Kijk voor meer activiteiten op www.mooierlandschap.nl

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden