gids29zaterdag

Godelieve is het grote Vlaamse muziekdrama van Edgar Tinel rond het leven van de heilige Godelieve. Zij was een adellijke jonge vrouw die werd uitgehuwelijkt, vernederd en vermoord. Het water waarin ze werd gegooid, werd geneeskrachtig. Godelieve van Gistel (1052-1070) is één van de meest vereerde Vlaamse Heiligen.

4 juni, 19.30 uur, Grote Kerk van Breda. Meer informatie: www.paulvangulick.com

In het ministerie van financiën wordt de opera Oresteia van de Griekse componist Iannis Xenakis uitgevoerd. Deze voorstelling in het ministerie is gratis toegankelijk. Oresteia is de enige compleet overgeleverde toneeltrilogie uit de vijfde eeuw voor Christus. Opera is onderdeel van de Dag in de Branding, het vierjaarlijkse festival voor nieuwe muziek.

29 mei, 15.00 uur, Ministerie van Financiën in Den Haag. Meer informatie over hele programma en kaartverkoop: www.dagindebranding.nl

Foor 11, de voorstelling van De Nieuwe Snaar, neemt het publiek mee naar de B-kant van het leven. Want voorbij het felle licht schemert een andere werkelijkheid. En die is minstens zo interessant. Met humor, ontroering en melancholie als wapens.

2 juni, 20.30 uur in Parktheater in Eindhoven en 4 juni, 20.00 uur in de Stadsschouwburg in Middelburg.

ITS Pax is een mozaïekvoorstelling gemaakt en gespeeld door de studenten van ITS DNA. Geïnspireerd op de Pax Islamicareeks, vijf voorstellingen gebaseerd op de vijf zuilen van de Islam.

Vanaf 3 juni, Theater De Engelenbak, Nes 71, Amsterdam. Reserveren via 020-3202007 of www.engelenbak.nl

Een avond vol vergif, romantisch opgediend. Fysiek cabaret, slapstick, drama en cartoon: Shakespeare meets Freddy Krueger en Krueger meets Monty Python. In De Nacht van de Nasmaak onderzoekt Theatergroep Oeloek het verband tussen slapstick en horror.

29 mei, 20.30 uur. Werftheater, Oudegracht 58-60, Utrecht. Reserveren: tel. 030-2315440 en www.werftheater.nl

Blauwbaard is het verhaal van een mysterieuze, rijke man die Judith de sleutel van een deur geeft, die ze absoluut níet mag openen. Door Xynix Opera.

29 mei, 3 en 4 juni, 21.15 uur, Veerensmederij, Soesterweg in Amersfoort.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden