gids25zaterdag

We leven steeds langer, luxer en sneller, maar wordt het ook beter? Dit is de vraag die de rode draad vormt van de programmering van Kunstenfestival GrensWerk 2010. Het gaat onder andere over schoonheidsidealen (’Beter dan God’, TwentseWelle), hoogmoed (Die Walküre van de Nationale Reisopera), ambities (De Furie van Filip Jonker) en kleine ongenoegens (Klachtenkoor).

t/m 12 oktober, centrum Enschede. Voor programma: www.grenswerk.nl

In Alice in Wonderland tuimelt een klein meisje door een konijnenhol de onbegrijpelijke wereld van de Hollandse politieke folklore binnen. Ze komt terecht in een merkwaardige wereld waar de hang naar orde voor een absurde chaos zorgt en ieder hoofd boven het maaiveld afgehakt wordt.

30 september, 1 oktober, Stadsschouwburg, Turfsingel 86 in Groningen. Meer informatie: tel. 050-3680368 en www.de-oosterpoort.nl

Afrovibes, het Zuid-Afrikaanse Festival voor theater, dans en muziek, brengt dit jaar baanbrekende voorstellingen uit Zuid-Afrika naar Eindhoven en Amsterdam. Met grote namen, maar ook aanstormend talent uit de Zuid-Afrikaanse theaterwereld. Inclusief talkshows én bijzondere Zuid-Afrikaanse maaltijden.

t/m 25 september, Parktheater in Eindhoven, 28 september t/m 3 oktober, MC Theater in Westergasfabriek te Amsterdam en op 1 en 2 oktober in Bijlmer Parktheater. Meer informatie; www.afrovibes.nl

Een interactieve theatermarathon (van 5 uur) waarbij het publiek zelf zijn eigen geschiedenis samenstelt uit een groot aantal vaderlandse gebeurtenissen, die in de verschillende ruimtes van het Appeltheater gespeeld worden. De bezoeker kiest zelf wat hij van de vaderlandse geschiedenis wil zien.

25, 26, 29 september en 1 oktober, Duinstraat 6 in Den Haag. Info: tel. 070-3502200, www.toneelgroepdeappel.nl

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden