gids24zaterdag

Gevonden bij het grofvuil of gekocht voor een euro bij de kringloop? Neem je glazen objecten mee naar de taxatiedag in de Glasblazerij Leerdam. De conservator van het Nationaal Glasmuseum, Hélène Besançon, en Rob Driessen, kunsthistoricus en beëdigd registertaxateur, taxeren de glazen en schatten ze op waarde.

24 april, 11 tot 16 uur, Glasblazerij Leerdam. Informatie: www.nationaalglasmuseum.nl

Beroemde Groningers op de Zuiderbegraafplaats in Groningen. Hier liggen onder meer Hendrik de Cock van de Afscheiding, Wolters en Noordhoff van de schoolboeken, vader Mesdag van de beroemde schilders en Niemeijer van de tabaksfabriek. Gids Henk Bakker vertelt aan de hand van de graven over hun leven.

25 april, 14 uur. Zuiderbegraafplaats, Hereweg 87I Groningen. Informatie en reservering: telefoon 050-3090757 en www.henkbakker.nl

Tijdens de ANWB kampeerdagen kun je per boot de omgeving van de historische dorpskern van Ouderkerk aan de Amstel en de Ouderkerkerplas ontdekken. Een uur varen over de rivier de Bullewijk, richting de Voetangel en langs de polder De Ronde Hoep. Met een gids van de stichting Historische wandelingen Ouder-Amstel.

24 en 25 april, reserveren via www.vvvhollandsmidden.nl

Het programma Westfriese Omringdijk organiseert samen met teler Hero Stam het Opperdoezer Ronde Oogstfeest ’dineren in de kas’. Drie sterrenkoks, samen goed voor vier Michelin-sterren, bereiden de bekendste delicatesse van de Westfriese Omringdijk. De Opperdoezer Rondes worden vers uit de kas geserveerd, omlijst met andere Westfriese producten.

26 april, 16.30 tot 22 uur. Aardappelkas Hero Stam, Almereweg 16 Opperdoes. Aanmelden via info@opperdoezerrondetoko.nl of 0227-543833

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden