gids20zaterdag

Hollandse glamourfeestgangers sluiten Estelle weer in de armen

Marlise Hamaker

Ze is terug! Estelle Gullit was nog maar net weg, maar dat maakt de blijdschap over haar terugkomst niet geringer.

De vrouw van voetbalcoach Ruud Gullit verscheen vorige week voor het eerst sinds haar terugkeer weer op een societybijeenkomst, bij de modeshow van ontwerper Mart Visser in het Amsterdamse Hilton Hotel. De aanwezigen begonnen spontaan te applaudisseren toen Estelle daar binnenkwam, zo meldt roddelblad Weekend. Bekend Nederland is blij dat de glamourvrouw weer veilig in hun midden is.

Want het leek er even op dat de Nederlandse societyfeestjes voorgoed zouden veranderen. Afgelopen zomer vertrok de mooie blondine met haar twee kinderen naar Los Angeles, waar haar man Ruud al een tijdje LA Galaxy trainde, de club waar ook het Engelse voetbalicoon David Beckham voetbalt.

En dus verruilde Estelle Amsterdam-Zuid voor Hollywood. De P.C. Hooftstraat, waar ze vaak winkelde, zou nooit meer dezelfde zijn. Net als de Hollandse glamourfeestjes, die Estelle altijd enthousiast bezocht.

De drie weken dat Estelle naar Amerika geëmigreerd was, werd er nog veelvuldig over haar bericht in de Nederlandse roddelbladen en -programma’s. Zo was er enkele dagen na haar aankomst een grote aardbeving in Los Angeles, waar Estelle erg van geschrokken was, vertelde ze op Radio 538.

En er was een aardig verhaal rond de enorme villa die Ruud – bij wijze van verrassing – voor enkele miljoenen voor zijn vrouw had aangeschaft in Los Angeles. Maar Estelle vond het huis helemaal niks, en het gezin nam vlak na haar aankomst in LA intrek in een luxe hotel. De Amsterdamse vond het vreselijk in Amerika, zo ver weg van huis, roddelden de bladen verder. En toen Ruud Gullit vervolgens ontslag nam wegens ‘persoonlijke redenen’, begon het roddelen pas echt: Estelle’s heimwee zou de reden zijn dat Ruud ontslag had genomen, zodat het gezin weer terug naar Nederland kon.

Niks van waar, zegt Estelle deze week in roddelblad Story, ze had zich juist enorm op drie jaar Los Angeles verheugd. Waarom Ruud dan wel ontslag nam, vertelt ze er niet bij. „Ik vind het heel jammer dat ik nu niet in Amerika zit. Veel mensen denken dat ik degene was die terug naar Nederland wilde. Maar dat is absoluut niet waar. Ik had het juist heel erg naar mijn zin en was bezig onze toekomst in te richten.”

Maar toen Ruud al gauw geen baan meer had, was de keus snel gemaakt: de Gullitjes stapten op het vliegtuig naar Nederland. Immers: er was niets dat het gezin in LA hield, aldus Estelle. „Ik moet nu weer proberen mijn leven hier op orde te krijgen. Er is in korte tijd zo veel gebeurd. Ik moet deze klap eerst verwerken. Het is zo jammer dat ons Amerika-avontuur zo geëindigd is.”

Toch is het niet alleen verdrietig om weer in Nederland te zijn, gaat Estelle verder in Weekend. „Ik begin hier alweer te wennen. Al die lieve mensen, ik merk nu pas hoe ik ze allemaal heb gemist. In de korte tijd dat ik met Ruud in Amerika heb gewoond, is me een ding duidelijk geworden: Nederland is mijn thuis! Pas nu besef ik hoe gelukkig we hier zijn.”

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden