gids20zaterdag

Als afsluiting van de tentoonstelling The Anarchy of Silence / John Cage and Experimental Art zal het hele SCHUNCK*gebouw nog één keer helemaal in het teken van Cage staan. De winnende projecten van de Open Call worden gepresenteerd en er is een optreden van o.a. Ji-Sun Yang met een glow-in-the-dark dansperformance.

26 t/m 28 november, SCHUNCK* , Glaspaleis Bongerd 18 in Heerlen. Meer informatie: www.schunk.nl en tel. 045 - 5772200

De Japanse koffermoord, het palingoproer, het jubileum van de Koningin, en feest in het ’negro-palace’: hoe pakte de politie de problemen aan en wat schreef de pers? Beïnvloedde de pers de politie of wist de politie gebruik te maken van de pers? Dat zijn de vragen die op de expositie Pers & Politie in Amsterdam aan de orde komen.

t/m 27 februari 2011, Stadsarchief Amsterdam, Vijzelstraat 32. Meer informatie: tel. 020 - 2511716 en www.stadsarchief.amsterdam.nl

Voor het project ’Landscapes without Memory’ maakt de Catalaanse kunstenaar Joan Fontcuberta gebruik van software die is ontwikkeld voor de Amerikaanse luchtmacht. Deze software vertaalt cartografische informatie naar een gesimuleerd driedimensionaal beeld. Fontcuberta gebruikt de software met geschilderde landschappen: van Gauguin tot Van Gogh, van Cezanne tot Turner en Constable.

26 november t/m 27 februari 2011, Foam_Fotografiemuseum Amsterdam, Keizersgracht 609 in Amsterdam. Meer informatie: tel. 020 5516500 en www.foam.nl

Juist in de dingen die het leven voor mensen aantrekkelijk maken schuilt het grootste gevaar. Zo waarschuwen Postbus 51, Veilig Verkeer Nederland en SIRE voor onveilig vrijen, drankmisbruik en het eindige leven van een roker. In de expositie Pas op! zijn de pogingen om het menselijk gedrag te beïnvloeden tentoongesteld.

t/m 20 februari 2011, Atlas Van Stolk, Schielandshuis, Korte Hoogstraat 31 in Rotterdam. Voor meer informatie; tel. 010 - 217 67 67 en www.atlasvanstolk.nl

In de tentoonstelling ’Soort van steen’ zijn fossiele botten uit de collectie van het Zeeuws Genootschap te zien. Er worden onder meer botten getoond van mammoeten, zeezoogdieren, neushoorns en vele andere diersoorten die zowel voor als in de grote ijstijden in Zeeland leefden. Met werk van Maartje Korstanje, refererend aan prehistorische dieren.

t/m 3 april 2011, Zeeuws Museum, Abdij 3 in Middelburg. Meer informatie: www.zeeuwsmuseum.nl en tel. 0118 - 653000

Tentoonstelling met het werk van André Wiehager en Maurice Thomassen. Beide kunstenaars, die oorspronkelijk in de regio Venlo werkten, maar respectievelijk naar Duitsland en de Verenigde Staten vertrokken, maken werken waarin science fiction, fantasie en verbeelding gevarieerd worden belicht.

t/m 9 januari, Deken van Oppensingel 6 in Venlo. Meer informatie: tel. 077 - 3513457 en www.vanbommelvandam.nl

De expositie ’Ndoto – Tanzania Dream’ focust op een aantal reizen die de internationaal bekende fotograaf Aernout Overbeeke heeft ondernomen naar het Afrikaanse land. Op geheel eigen wijze heeft hij het overweldigende, zinderende landschap en het dagelijks leven van de Masaï vastgelegd.

t/m 8 januari, Galerie Eduard Planting, Eerste Bloemdwarsstraat 2 in Amsterdam. Meer informatie: tel. 020 - 320 6705 en www.eduardplanting.com

Of het nu gaat om de politiek geëngageerde serie Honest Deceivers van Tjebbe Beekman, de niet zacht en zoet maar juist rauw weergegeven babyhoofdjes van Marlene Dumas, óf de landschappen van B.C. Epker; de collectie op papier van het Gemeentemuseum is divers en van hoge kwaliteit. Het GeM brengt deze werken samen.

20 november t/m 16 januari 2011, Gemeentemuseum Den Haag, Stadhouderslaan 41 in Den Haag. Meer informatie: www.gem-online.nl

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden