gids19zaterdag

Bloeiende pinksterbloemen langs de slootkant, buitelende kieviten en grutto’s, prachtige wolkenpartijen aan de horizon en de koeien in de wei. Het Nationaal Landschap Arkemheen-Eemland is deze weken eigenlijk op zijn mooist. Het is dan ook weer tijd voor de Dag van het Nationaal Landschap. Fietsen in de polder en wandelen op de dijk, terwijl boeren met de trekker over hun land rijden.

19 juni, locatie: Bunschoten-Spakenburg. Georganiseerd door: Nationaal Landschap Arkemheen-Eemland

U bent lekker buiten bezig en er moet even een strook gemaaid worden. De bosmaaier geeft zoveel lawaai en het snoer van de elektrische is weer eens te kort. Voor al die gevallen, maar ook omdat het gewoon mooi werk is, is het handig een zeis te hebben.

19 juni, locatie: Hasselt. Georganiseerd door: Landschap Overijssel

Onder begeleiding van natuurgidsen kunt je zelf met behulp van schepnetjes, waarvoor het IVN Geldrop zal zorgen, het een en ander gaan opvissen uit het water in het Kasteelpark. Er zal ook allerlei materiaal aanwezig zijn om dat wat je opvist nader te onder zoeken. Natuurlijk zal er ook de nodige toelichting en uitleg worden gegeven.

20 juni, locatie: Geldrop. Georganiseerd door: IVN Geldrop

Wandel samen met een gids van de langste dag naar de kortste nacht in de Manteling van Walcheren. U ziet minder, maar hoort des te meer. Stilte, nachtgeluiden, het ruisen van de zee. Speur met een nachtkijker en batdetectors naar vleermuizen en uilen

21 juni, locatie: Oostkapelle

Georganiseerd door: Staatsbosbeheer

De uitvoering van het recreatiegebied Wielrevelt, het gebied tussen Vleuten en Haarzuilens, is in volle gang. Momenteel worden watergangen en paden aangelegd. Om u een kijkje achter de schermen te geven organiseert de Dienst Landelijk Gebied samen met Natuurmonumenten deze excursie.

22 juni, locatie: Haarzuilens. Georganiseerd door: Natuurmonumenten

Meer informatie over deze en andere activiteiten vindt u op www.mooierlandschap.nl.

Het landschap wordt mede mooier gemaakt door de ministeries van LNV en Vrom, provincies en Landschapsmanifest.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden