gids18vrijdag

Een besneeuwde bezorger in Hoogezand, gisteren. ( FOTO ANP)

Uitdrukkelijk willen mijn vrouw en ik ons scharen achter de lezers die u al eerder hebben laten weten dat Trouw al genoeg pagina’s telt.

Na het achtuur journaal duiken wij de krant in en komen tegen elven hijgend weer boven. U gunt ons toch wel enige nachtrust?

Jaap van der Vliet Burgh-Haamstede

Met veel instemming las ik dat veel Trouw -lezers (Podium, gisteren) bepaald geen behoefte hebben aan een dikkere krant. Ik betuig graag adhesie aan die uitspraak.

De hoeveelheid gedrukt materiaal die een burger vandaag de dag wordt aangeboden lijkt nog steeds te groeien; elke organisatie waarbij je op de een of andere manier betrokken bent stelt er kennelijk een eer in daaraan bij te dragen.

Laat Trouw alstublieft een goede selectie maken uit de eindeloos grote hoeveelheid nieuws die zich aandient om doorgegeven en becommentarieerd te worden. Besteed uw schaarser wordende middelen vooral aan het op peil houden van de kwaliteit, niet aan toename van de kwantiteit.

Vraag het uw lezers voor u een andere voor de meesten van hen ongewenste richting inslaat.

Henk Glimmerveen 't Harde

Behalve de inhoud van de artikelen waardeer ik ook ten zeerste de omvang van Trouw, die moet vooral niet groter worden. Groter en dikker is meestal niet beter. Waarom zoveel extra grondstoffen gaan verspillen in een tijd waarin van ons wordt gevraagd verantwoord om te gaan met grondstoffen?

Paula Kessely Vaassen

Vanmorgen om half 12 werd Trouw bezorgd door een heel dappere krantenbezorger, ploegend door een bijna halve meter sneeuw!

Mijn vraag is echter: wie is Johnny Willemsen eigenlijk die in het Weeroverzicht meldt dat het in het

noordoosten al snel droog zou zijn? Hoe zo droog: We zitten hier in Roden ingesneeuwd, kunnen het huis nauwelijks uit, er rijden geen auto's, het OV ligt plat, én het is nog lang niet uitgesneeuwd. Maar Willemsen klaagt steen en been over het westen en zuidwesten van Nederland. Zijn plaatje van de neerslagverwachting klopt ook van geen kant en spreekt de buien- en sneeuwradar volkomen tegen.

Enfin, we zijn wel wat gewend hier in het noorden en we slaan ons er wel weer doorheen.

G. de Vries Roden

In de krant van gisteren deed u voorkomen alsof bamboe alleen in Colombia wordt toegepast. Ik denk dat u daarmee tekort doet aan het uitgebreide gebruik dat er al eeuwen van gemaakt wordt in Zuid-Oost-Azië en met name in Indonesië.

Als jongen zat ik in Nederlands Indië voor de oorlog bij de padvinderij en daar maakten wij bij onze kampeertochten onze eigen tafels, stoelen en banken en zelfs uitkijktorens van bamboe; alles gewoon afgekeken van de Indonesiërs, die dit materiaal al eeuwen gebruiken.

Zij maakten er zelfs hele bruggen en loodsen van, alles gebaseerd op één grondprincipe: kap aan het uiteinde van een stuk bamboe twee zijkanten af -- keep in een ander stuk bamboe twee gaten en men heeft een pen-en-gat-verbinding. Splijt daarna een ander stuk en men heeft het sterkste verbindingstouw wat je maar denken kunt.

Hielke H. Hylkem Klaaswaal

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden