gids17zaterdag

Langs de kreken van Ouwerkerk, door het bos en langs de Oosterschelde gidst de natuurgids van Staatsbosbeheer u door een landschap waar de littekens van het kolkende water van de watersnood van 1953 nog te zien zijn. Langs de onheilsplek van toen is een gevarieerd bos geplant. Er liggen een aantal grote en kleine caissons duidelijk zichtbaar in het landschap.

17 april, 8 mei of 26 juni, Locatie: Ouwerkerk. Georganiseerd door: Staatsbosbeheer.

Zie hoe weidevogels elkaar het hof maken. Met gids en schipper vaart u door het mysterieuze Ilperveld, vlak boven Amsterdam.

18 april. Locatie: Bezoekerscentrum Ilperveld. Georganiseerd door: Het Noord-Hollands landschap.

Ruud Sanders, professioneel valkenier, laat verschillende soorten roofvogels zien. Hij demonstreert hoe deze vogels vliegen, waar ze vandaan komen en wat hun leefwijze is.

18 april, 16 mei en 20 juni. Locatie: Drouwen. Georganiseerd door: Staatsbosbeheer.

Maak een reis door de tijd in de Gesteentetuin nabij Schokland. Deze reis begint zo’n 200.000 jaar geleden. Enorme gletsjers duwden toen grote hoeveelheden gesteente vanuit Scandinavië naar Nederland. Ga met de gids op verkenning door de tuin. In het aangrenzende bezoekerscentrum gaat het verhaal verder.

18 april, 14:00. Locatie: Schokland. Georganiseerd door: Het Flevolandschap

Enige jaren geleden is de tuin in oude glorie hersteld. Vanaf die tijd wordt de moestuin bijgehouden door een grote groep vrijwilligers. Zij wieden, zaaien, plukken en verkopen er groente en bloemen op woensdag- en vrijdagmiddag van half twee tot vier uur. Zij kunnen ook nog een interessant verhaal vertellen over het herstel van de moestuin, de oude Victoriaanse kassen en de functie die de tuin vroeger had. Wilt u meehelpen of alleen een kopje thee drinken in de Oranjerie? U bent van harte welkom op landgoed Twickel.

21 april. Locatie: Ambt-Delden. Georganiseerd door: Landschapsbeheer Overijssel.

Droge duinen, natte valleien, een duinmeer en struwelen: dat is natuurgebied De Muy. Vooral bekend geworden door de enthousiaste beschrijvingen van Jac. P. Thijsse. De boswachter van Staatsbosbeheer laat u kennismaken het landschap, planten, vogels en andere dieren van dit gevarieerde gebied. Zoals de kiekendief en de lepelaar die elk jaar in dit gebied broeden en bijzondere planten als vlozegge, brede orchis en parnassia.

22 april. Locatie: De Koog. Georganiseerd door: Staatsbosbeheer.

Om het Nederlandse landschap te behouden en nog mooier te maken, worden deze activiteiten georganiseerd. Gedetailleerde informatie over deze en andere activiteiten vindt u op de website www.mooierlandschap.nl.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden