gids16zaterdag

Pompoenen en andere najaarsoogst zijn dit weekeinde te vinden op de fair bij Tuingoed Foltz. (Trouw) Beeld EPA
Pompoenen en andere najaarsoogst zijn dit weekeinde te vinden op de fair bij Tuingoed Foltz. (Trouw)Beeld EPA

De vliegenzwam, de tonderzwam, het takruitertje, de heksenkring: allemaal paddestoelen en allemaal een foto waard. Maar hoe legt u ze het beste vast? Ga met natuurgids en fotograaf Meindert van Dijk het Drents-Friese Wold van Staatsbosbeheer in. Hij geeft u praktische tips.

16 oktober. Locatie: Appelscha. Georganiseerd door Natuurmonumenten.

Een wandeling door het bos van Ter Hooge waarbij ook ingegaan wordt op de geschiedenis van het voormalige kasteel en het omringende park. Start om 14 uur bij de parkeerplaats aan de Breeweg tegenover kaasboerderij Pitteperk.

16 oktober. Locatie: Koudekerke. Georganiseerd door het Zeeuws Landschap.

Een wandeltocht voor kinderen met ouders over Kampsheide. Onderweg komen de kinderen te weten hoe bomen, planten en dieren zich voorbereiden op de naderende winter. Opgeven per e-mail: aanmelden@drentslandschap.nl of telefonisch bij het secretariaat: 0592 - 313 552.

17 oktober. Locatie: Balloo. Georganiseerd door het Drents Landschap.

Vruchtbomen, bijzonder kleinfruit, verwilderingsbollen, heesters en wintergroene planten, een wijn- en sapproeverij, de oogst van bessen, appels, pompoenen en een rijkdom aan jams, honing, taarten en chutneys. Ook ambachtelijk snoeigereedschap en comfortabele herfstkleding zijn op de fair te vinden.

16 en 17 oktober. Locatie: Meeden. Georganiseerd door Tuingoed Foltz, provincie Groningen.

De Meierijgids neemt u al varend en wandelend mee over de Dommel en door het Bossche Broek. U vaart langs de oude verdedigingswallen van ’-Hertogenbosch en u wandelt door een prachtig stuk natuur aan de rand van de Noord-Brabantse hoofdstad.

17 oktober. Locatie: ’s Hertogenbosch. Georganiseerd door Staatsbosbeheer

De Maasduinen vormen de langste rivierduinengordel van Nederland en zijn ontstaan door een samenspel van water, wind en mens. Tijdens de theehuiswandelintg vertellen de gidsen u graag meer over de natuur rondom het theehuis. We vertrekken om 10 uur vanaf Theehuis De Lodge, Schaak 8 in Wellerlooi.

17 oktober. Locatie: Wellerlooi. Georganiseerd door het Limburgs Landschap.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden