gids15zaterdag

Write Now! is met vijftien voorronden in Nederland en drie in Vlaanderen dé belangrijkste schrijfwedstrijd voor jongeren van het Nederlandse taalgebied. Schrijvers in spe kunnen hun inzendingen tot en met 14 februari 2011 insturen. Met gratis workshops. Nu workshop schrijven door Deborah Klaassen.

16 januari, 14.30 tot 17.00 uur. Bibliotheek Stadsplein, Stadsplein 102, Amstelveen. Aanmelden en informatie: www.writenow.nu

Het hedendaagse Nederlandse theater is van een ongekende diversiteit. Van toneel met goocheltrucs tot persoonlijk documentair theater. Tijdens deze cursusavond wordt dieper ingegaan op de drijfveren en inspiratiebronnen van hedendaagse theatermakers. Met Erica Smits, theaterwetenschapper en journalist.

19 januari, 19.30 uur. Schouwburg Almere, Esplanade 10. Meer informatie: tel. 036-8455888 en www.schouwburgalmere.nl

Ontdek tijdens de speciale Maastricht aan Tafel stadswandelingen de gastronomische geheimen van Maastricht en leer vlaaien bakken bij de Bisschopsmolen. Wie graag thuis kookt en op zoek is naar bijzondere ingrediënten kan bij de Bisschopsmolen, Maison Blanche Dael en de VVV winkel terecht.

17 februari vlaaien bakken en 19 februari stadswandelingen. Meer informatie: www.maastrichtaantafel.nl

Maartje Schermer, arts en filosofe, geeft vele voorbeelden van wat er op het gebied van ’mensverbetering’ allemaal al mogelijk is, om gezonde mensen verder te verbeteren. Maar wanneer zijn we normaal? Is veroudering een natuurlijk proces dat bij het leven hoort, of moeten we ook dat proberen te genezen?

18 januari, 19.45 uur. Het Filosofisch Café Haarlem, Remonstrantse Kerk aan de Oranjekade 1. Voor meer informatie: www.metwaardenhelen.nl

IVN Zuid-Kennemerland kijkt naar de wintergasten uit Scandinavië tijdens de vogelexcursie in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Wilde zwanen, grote zaagbekken, wintertalingen, brilduikers en wie weet een waterspreeuw! De duinen van Zuid-Kennemerland zijn een aantrekkelijke pleisterplaats voor deze vogels in de winter.

15 januari, vertrek om 11 uur bij de ingang Oase aan de Vogelenzangseweg in Aerdenhout. Toegangskaart verplicht. Informatie bij Wim Lutgerink, 023-5371898 of www.ivn.nl/zuidkennemerland

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden