gids13zaterdag

INFORMATIEF

Alles draait om geld Hoeveel gooien we per week met z’n allen te veel in de parkeermeter? En wat geven we uit aan alcoholische drankjes in een half uur? Emotie-econoom Henriëtte Prast laat zien hoe we ons consumptiepatroon met een waardebon laten sturen in een restaurant. En in de reeks weggegooid geld: het station van Arnhem, een megaproject dat na tien jaar nog steeds op zoek is naar een bouwer (18.55 uur, Nederland 1).

DOCUMENTAIRES

In de eerste aflevering van Rock! aandacht voor het ontstaan van de rockmuziek. In deze eerste periode tussen 1963 en 1970 ontwikkelt een nieuwe generatie Britse jongeren, opgegroeid met rauwe Amerikaanse blues, een nieuw geluid. Bands als The Rolling Stones en The Who leveren de soundtrack voor veranderende tijden en introduceren de ’attitude’, adrenaline, volume en sexappeal die een nieuwe muziekstroming zal typeren: rock.

In eerste instantie spelen Britse jongeren nummers van hun Amerikaanse blueshelden, maar al snel raken ze in de ban van de mogelijkheden van de elektrische gitaar. Als The Kinks de hitlijsten bestormen met ’You Really Got Me’, neemt het zelfvertrouwen toe en gaan meer bands hun eigen nummers schrijven. Met jeugdige arrogantie, The Who’s „My Generation”, en onbeschaamde seksualiteit, The Rolling Stones’ (I can’t get no) Satisfaction, veroveren ze al snel hun muzikale bakermat: Amerika.

Met The Rolling Stones, The Who, The Kinks, The Yardbirds, Bob Dylan en Cream (21.05 uur, Nederland 3).

Empire of cricket: West Indies Documentaireserie over de historie van de cricketsport (18.00 uur, BBC 2).

CABARET

Na ’Het Schone Schijnekenhuis’ presenteren Henk van Zon (Erik van Muiswinkel) en Anneke Schuytema-de Boer (Ellen Pieters) Van Zon op Zaterdag. Een eenmalig showprogramma waarin ditmaal Henk van Zon zijn gezonde rechtse geluid laat horen. In het programma wordt de financiële crisis nu eens van de positieve kant belicht (20.25 uur, Nederland 1).

Evenblij met Youp Frank Evenblij reist samen met cabaretier Youp van ’t Hek naar Parijs voor een portret. Ze bezichtigen, bespreken en herbeleven belangrijke gebeurtenissen uit het leven van Van ’t Hek, die later in zijn shows zijn verwerkt. (21.27 uur, Nederland 1).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden