gids12zaterdag

De Iraans-Amerikaanse kunstenares Shirin Neshat maakt een succesvolle overstap naar de film. Ze volgt vier vrouwen in het Teheran van 1953. Het is af en toe slikken, omdat Neshat de grootste gruwelen paart aan de adembenemendste beelden.

Regie: Shirin Neshat en Shoja Azari.

Visser Syracuse (Colin Farrell) vindt op een dag een ’zeemeermin’ in zijn netten. Een modern sprookje, gesitueerd in het realistische decor van een Iers vissersdorp.

Regie: Neil Jordan.

Drie gevoelige en geestige vertellingen uit India en Mali die worden voortgestuwd door muziek en zang uit de betreffende streek. Regisseur Sander Francken ging aan de slag met de lokale bevolking als spelers.

Regie: Sander Francken.

In de nabije toekomst kunnen we kunstorganen kopen op afbetaling. Maar als we blut zijn halen de Repo Men de handelswaar er gewoon weer uit. Veel actie, maar geen sterk scenario. Met Carice van Houten in de ondankbare rol van ontevreden echtgenote van Repo Man Jude Law.

Regie: Miguel Sapochnik.

Een Roemeense film die diep graaft in het geweten van de detective. Cristi moet drie scholieren schaduwen die wel eens een jointje roken. Hij moet beslissen over de toekomst van de jongelui. Dat gaat hem na dagen rondhangen in de koude verlaten straten steeds meer dwarszitten. Wat is de misdaad? En wie is eigenlijk de misdadiger?

Regie: Corneliu Porumboiu.

In ’Sex and the city 2’ reist het viertal naar een luxehotel in Aboe Dhabi. De seksgrappen zijn nogal plat en wat nog wel vermaakt (Liza Minnelli) wordt uitgesmeerd. Wel de kleding, de kapsels en de schoenen, en die wisselen sneller dan ooit.

Regie: Michael Patrick King

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden