gids10zaterdag

A Few Good Men

Belinda van de Graaf

Regie: Rob Reiner, VS, 1992. Met Demi Moore, Tom Cruise, Jack Nicholson en Kevin Bacon. RTL 7, 20.00-22.40 uur.

Meeslepend rechtbankdrama met Tom Cruise als de legeradvocaat die de opdracht krijgt twee Amerikaanse mariniers te verdedigen die ervan worden verdacht een collega te hebben vermoord. Als onbuigzame legercommandant treffen we Jack Nicholson.

TussenstandRegie: Mijke de Jong. Met Elsie de Brauw, Marcel Musters en Stijn Koomen. Nederland 2, 22.45-00.00 uur.

Imponerende moderne zedenschets waarin twee gewezen echtelieden elkaar zo nu en dan aan een restauranttafeltje ontmoeten, onder meer om te praten over hun tienerzoon, die in een kwaaie fase zit. Mijke de Jong vangt de ex-geliefden Roos en Martin in extreme close-ups, waardoor haar film ook een studie wordt van vuurspuwende ogen, kokende wangen en zuchtende schouders. Demfilm was met vier bekroningen (drie Gouden Kalveren en de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek) de grote winnaar van het Nederlands Film Festival 2007.

Gangs of New York

Regie: Martin Scorsese; VS, 2002. Met Leonardo DiCaprio, Cameron Diaz en Daniel Day-Lewis. RTL 5, 22.00-01.00 uur.

Imponerend is de slachting waarmee het epos over concurrerende straatbendes in 19de eeuws Manhattan begint. Maar het verhaaltje waarin een Ierse priester (Liam Neeson) wordt vermoord en diens verweesde zoon (Leonardo DiCaprio) samen met een stelend liefje (Cameron Diaz) wraak zoekt op messenslijper Bill the Butcher (Daniel Day-Lewis), raakt wat ondergesneeuwd in de overdadige vormgeving.

The Godfather Part II

Regie: Francis Ford Coppola; VS, 1974. Met Robert Duvall, Robert De Niro, Al Pacino en Diane Keaton. SBS 6, 01.15-04.35 uur.

Tweede en beste deel in Francis Ford Coppola’s maffiatriologie over de handel en wandel van een New Yorkse maffiafamilie. We gaan terug in de tijd en zien de jonge Vito Corleone (Robert De Niro) opgroeien op Sicilië en begin 20ste eeuw in New York belanden, waar zijn zoon Michael (Al Pacino) de familiezaak in de jaren vijftig probeert uit te breiden.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden