gids07zaterdag

De eendenkooi in het Naardermeer werd tot 1975 gebruikt. Met behulp van lokeenden en het kooikershondje ving de kooiker er wilde eenden. Dit deed hij om deze eenden te verkopen. De kooi in het Naardermeer kan met excursies worden bezocht en een gids vertelt over de geschiedenis en de cultuurhistorische waarde.

8 augustus, 9.30 t/m 12.00 uur. Stadzigt, Meerkade 2, Naarden. Meer informatie: www.natuurmonumenten.nl

In augustus is de Amsterdamse Hortus dagelijks tot 19.00 uur geopend. Speciaal voor laatkomers heeft de Hortus een zomers arrangement samengesteld, onder het motto What you see is what you eat! Gasten die na 17.00 uur komen, ontvangen voor slechts euro 10,- onder andere een biologische salade in de Oranjerie en een route langs de populairste ingrediënten.

Dagelijks tot eind augustus, De Hortus, Plantage Middenlaan 2a, Amsterdam. Meer informatie: www.dehortus.nl

Een watersafari-dag voor gezinnen, een combinatie van waterbeestjes vangen en een vaarexcursie, met een uitstapje bij een van de botanische hooilandjes. De excursieboot vertrekt vanaf Bezoekerscentrum De Wieden.

10 augustus. Het bezoekerscentrum ligt ten noorden van het dorp St. Jansklooster en ten zuidwesten van Giethoorn aan de Beulakerwijde. Vooraf reserveren bij het bezoekerscentrum, tel. 0527-246644 of via www.natuurmonumenten.nl/varen.

Een gevarieerde en sportieve natuurtocht over de ruime vaarten en fraaie slootjes van de Nieuwkoopse Plassen. Dicht op het water, zelf kanoën in Canadese kano’s

(tweepersoonskano’s) en uitleg krijgen over het leven op en in het water van dit bijzondere natuurgebied midden in het Groene Hart.

8 augustus, 10.00 t/m 13.00 uur. Bezoekerscentrum Nieuwkoop, Dorpsstraat 116, 2421 BC in Nieuwkoop, tel. 0172 - 520010.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden