Gids06zaterdag

Huwelijkscrisis? Blijven lachen, dan waait de storm vanzelf over.

De Britse sterkok Gordon Ramsay zal ongetwijfeld vloekend en tierend hebben rondgelopen toen hij twee weken geleden de tabloid News of the World opensloeg. De krant beweerde dat hij al zeven jaar zijn vrouw Tana bedriegt met Sarah Symonds, een vrouw die eerder een affaire had met de gevallen politicus en bestseller-auteur Jeffrey Archer.

De Ramsays hebben blijkbaar snel besloten niet serieus op de beschuldigingen in te gaan. Dezelfde dag nog gingen ze samen kerstinkopen doen in het Londense warenhuis Harrods. De 42-jarige topkok, hier wekelijks te zien in het programma ’Oorlog in de Keuken’ op RTL4, maakte er slechts wat grappen over tijdens een live kookshow, enige dagen later. Tana (33), die ook kookboeken schrijft, hield tijdens een signeersessie in hetzelfde gebouw haar lippen stijf op elkaar. Maar zo makkelijk laat News of the World het verhaal niet lopen. Afgelopen weekend werd een ellenlang interview met Symonds (38) gepubliceerd, waarin ze uitgebreid verslag doet van de affaire. Ze zouden elkaar meerdere malen hebben ontmoet, soms in de Verenigde Staten, waar Ramsay veel verblijft, soms in Londen, zoals ook de laatste keer, een week voor publicatie. „Ik was zijn vertrouwelinge, veel meer dan alleen een minnares”, beweert Symonds.

Na een mooie periode kreeg ze genoeg van Ramsay. „In Hello Magazine las ik een interview met hem en zijn vrouw over de geboorte van hun vierde kind en de ivf-nachtmerrie die daaraan vooraf was gegaan. Hij doet zich voor als de perfecte huisvader, daar is het hele Ramsay-merk op gebaseerd. En op zijn gevloek natuurlijk. Hij is zo hypocriet.”

De reacties op haar verhaal zijn verdeeld: waarom zou Ramsay het aanleggen met een vrouw die er zo’n beetje haar levenswerk van heeft gemaakt beroemde getrouwde mannen in te palmen, vragen veel bezoekers zich af op de site van News of the World. Symonds schreef er een jaar geleden nota bene een boek over, getiteld: ’Affaire: Handboek voor de ’Andere Vrouw’. Het schijnt dat succesvolle en machtige mannen dit soort risico’s bewust opzoeken, omdat ze zichzelf onaantastbaar achten. Of zoiets. Maar je gaat wel tot het randje als je uitgerekend valt voor een vrouw van dit kaliber.

Het miljoenenimperium van Ramsay – 16 restaurants in diverse landen, 14 Michelinsterren, een serie kookboeken, succesvolle tv-shows – schijnt op zijn grondvesten te schudden. Plannen voor een nieuwe serie ’Oorlog in de Keuken’ in de VS zouden in de ijskast beland zijn, beweren de roddelbladen. Toch hoeft het zo’n vaart niet te lopen. Daar zijn Ramsays beroemde vrienden David en Victoria Beckham het levende bewijs van. Vier jaar geleden publiceerde News of the World de beweringen van Rebecca Loos over haar affaire met David. Het stel bleef er stoïcijns onder, poseerde op het hoogtepunt van de rel hand in hand op de stoep van één van Ramsays restaurants. Een paar maanden later was de storm overgewaaid.

Rebecca Loos is een soort constante verschijning gebleven in slechte tv-shows en ook Symonds zal wel blijven opduiken als de volleerde ’andere vrouw’. Maar als de Ramsays er net als de Beckhams in slagen hun huwelijksproblemen binnenskamers te houden, staat niets het succes van de topkok in de weg.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden