gids05zaterdag

De biologische ouders staan in de rij voor de kinderen van The King of Pop

’Disneyland voor de doden’ wordt het wel genoemd, het weelderige ’herdenkingspark’ Forest Lawn, even buiten Los Angeles. Hier kreeg Michael Jackson donderdag dan eindelijk zijn laatste rustplaats. Een passende omgeving voor de man die zijn eigen landgoed verbouwde tot sprookjespark. De King of Pop wordt er omringd door de stoffelijke overschotten van sterren als Clark Gable, Sam Cooke en Walt Disney. Het mausoleum waarin hij is bijgezet, ziet eruit als een middeleeuws klooster. Het gebouw wordt streng bewaakt – hier zal niemand hem nog lastigvallen.

Buiten de muren van het mausoleum raast de storm van feiten en geruchten over Jackson echter onverminderd door. Op de overlijdensakte staat nu dat hij is omgekomen door een injectie, toegebracht door een andere persoon. Die persoon is waarschijnlijk de arts Conrad Murray, die hem in de aanloop naar zijn nieuwe reeks concerten in Londen iedere avond onder narcose bracht met het middel propofol. De ster leed aan slapeloosheid, en op zijn verzoek werd Murray voor 150.000 dollar per maand ingehuurd. Het wordt steeds duidelijker dat Jackson zich al veel langer allerlei anesthetica liet toedienen. Niet alleen door Murray. Ook zijn huidarts, Arnold Klein, haalde onder diverse valse namen zakken vol medicijnen op bij een apotheek in Beverly Hills.

Nu Jackson er zelf niet meer is om uitgebuit te worden, werpen de profiteurs zich op zijn kinderen. Diverse biologische moeders hebben zich al gemeld. Wat te denken van Billy Jean Jackson (inderdaad, net als in het liedje), die beweert de moeder te zijn van Jacksons jongste zoon, Blanket. Of de verwarde Claire Elisabeth Fields, die op het bordes van de rechtbank haar onnavolgbare verhaal mocht vertellen waarin al haar exen vaders van Jacksons kinderen bleken te zijn, en Jackson vervolgens nog een overtollig kind ter adoptie aan Tom Cruise afstond.

Ook aan biologische vaders van de drie Jackson-kinderen geen gebrek. De opvallendste is het voormalig Britse kindsterretje Mark Lester. Hij denkt de vader te zijn van Paris, het meisje dat zo roerend over haar daddy sprak tijdens de herdenkingsdienst. Zijn eigen dochter Harriet lijkt namelijk als twee druppels water op het meisje.

Overigens heeft Debbie Rowe, de vrouw die zeker de moeder is van Jacksons twee oudste kinderen, alle zogenaamde vaders betiteld als ’aandachttrekkers’. De ex-vrouw van Michael wil nog steeds de voogdij over haar kinderen opeisen.

Er duiken ook nieuwe kinderen op. Zo zou een 25-jarige man uit Noorwegen, Omer Bhatti, het resultaat zijn van een onenightstand tussen zijn moeder en de popster. Tijdens de herdenkingsplechtigheid op 7 juli zat Omer naast de Jacksons op de eerste rij, maar of hij gezien wordt als familielid is onduidelijk. Het schijnt dat Omer en zijn ouders al sinds 1996 regelmatig te gast zijn geweest bij de zanger. Een vergelijkbaar verhaal vertelt de Amerikaan Prince Michael Malachi Jet Jackson, 24 jaar oud. Hij is nog niet tot de familie doorgedrongen.

De vraag is ondertussen wel: waarom heeft Jackson zoveel moeite gedaan om met draagmoeders en bevriende spermadonoren drie kinderen te krijgen terwijl hij één gezonde zoon, en misschien zelfs twee, op de wereld had gezet?

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden