gids04zaterdag

El Cid

Belinda van de Graaf

Regie: Anthony Mann; VS/Spanje, 1961. Met Sophia Loren. BBC 2, 15.00-17.55 uur.

Spektakelfilm over de legendarische, 11de eeuwse Spaanse held El Cid die de Moren uit Spanje verdreef, met de vorig jaar overleden Charlton Heston als titelheld.

Independence Day

Regie: Roland Emmerich; VS, 1996. Met Jeff Goldblum, Will Smith en Bill Pullman. RTL 4, 20.00-22.50 uur.

Spectaculaire science-fictionfilm waarin kwaadaardige buitenaardsen de macht op aarde willen overnemen. Bij hun vernietigingdrang stuiten ze echter op enkele overlevenden die vanuit een geheime militaire basis in New Mexico met hand en tand verzet bieden en die uiteindelijk op 4 juli - Independence Day - de zaak glorierijk weten af te handelen.

A.I. Artificial Intelligence

Regie: Steven Spielberg; VS, 2001. BBC 1, 23.25-01.45 uur.

Door Kubrick geïnitieerde en door Spielberg voltooide science-fictionfilm waarin een wetenschapper (William Hurt) zijn nieuwste creatie lanceert: een robotzoon die liefde kan geven en kan dromen als een mens. Het drama voltrekt zich wanneer David door zijn adoptiemoeder wordt verstoten, en hij samen met seksrobot Gigolo Joe (Jude Law) de moederliefde probeert terug te winnen. De 12-jarige ’Sixth Sense’-ster Haley Joel Osment speelt robotjongetje David in een engelachtige vertolking als half mens, half machine.

Q & A

Regie: Sidney Lumet; VS, 1990. Met Armand Assante. BBC 2, 01.00-03.05 uur.

Interraciaal politiedrama. Nick Nolte speelt een sterke rol als de lompe, Ierse agent Brennan die zich na een schietpartij in een onfrisse New Yorkse wijk beroept op zelfverdediging. Timothy Hutton is de jonge aanklager die de zaak moet uitzoeken en daarbij op corruptie in het politiekorps stuit. Gebaseerd op het boek van Edwin Torres.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden