gids03zaterdag

Geen plant heeft zoveel namen die iets van zijn uitstraling weergeven als de hosta, vindt Eric Spruit van De Kleine Plantage. Fleur van Zonneveld geeft morgen om 14 uur een rondleiding door de schaduwtuin en zal aandacht besteden aan de mooiste schaduwplanten, met focus op de hosta’s. Ook te koop.

3 en 4 juli, rondleiding op 4 juli om 14 uur. De Kleine Plantage, Handerweg 1 in Eenrum. Meer informatie: www.dekleineplantage.nl

Wees getuige van de grootste zonnebootrace ter wereld. Tijdens de Frisian Solar Challenge strijden zo’n vijftig teams uit binnen- en buitenland in zelfgebouwde boten op zonne-energie tegen elkaar. In zes dagen tijd varen ze de route van de Friese Elfstedentocht. Leeuwarden is het begin- en eindpunt van de race.

4 t/m 10 juli, centrum Leeuwarden. Meer informatie: www.frisiansolarchallenge.nl

Onder leiding van een boswachter van het Natuurcentrum Veluwe staat een fietstocht door de Gelderse Vallei gepland van ruim twee uur. Deelnemers krijgen uitleg over de stuwwallen en waarom deze juist in het zuiden van de Veluwe te vinden zijn en waarom er zoveel grafheuvels zijn. Via het Belgen Monument wordt een kort bezoek gebracht aan de loopgraven op de Eder Heide.

4 juli, 13 uur. Vertrekpunt Natuurcentrum Veluwe aan de Groot Ginkelseweg 2a in Ede. Reserveren via VVV Vallei, tel. 0318 - 614 444.

De Priona Tuinen zijn de schepping van de in 2008 overleden kunstenaar Henk Gerritsen. In zijn boek ’Buiten is het groen’ laat hij oplossingen zien voor de schijnbare tegenstelling tussen natuur en cultuur. Zijn inzichten sluiten aan bij de visie van Guus Beumer op dit thema. Op zaterdag 3 juli om 11 uur is er een lezing door Guus Beumer, directeur van Marres, Centrum voor Contemporaine Cultuur in Maastricht, met als onderwerp Natuur en tuin.

3 en 4 juli, Priona Tuinen, Schuineslootweg 13, 7777 RE Schuinesloot.

Parkhof Swalmen is weer open voor publiek. De tuin wordt alom geroemd vanwege de verrassende hoekjes en elementen. Momenteel zijn het vooral de rozen en de Hemerocallissen (eendagslelies) die de aandacht trekken. In de tuin zijn meer dan 800 rozen te bewonderen, evenals zo’n 180 Hemerocallissen.

4 en 5 juli, Parkhof Swalmen, Beeselseweg 6 te Swalmen. Informatie: tel. 0475 - 501 193 en www.parkhofswalmen.nl

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden