gids01zaterdag

Een dag vol verrassingen in Het Broek. We kuieren in de natuur, langs oude ambachten. In de eendenkooi verklapt de kooiker zijn geheimen, struinend door grienden hoort u het verhaal van de griendwerkers en we varen met de trekschuit, zoals vroeger, over de Culemborgse Trekvaart. Tijdens de lunch in de Waardenburgse Molen vertelt de molenaar.

1 mei. Locatie: Waardenburg. Georganiseerd door: Staatsbosbeheer.

Twintig jaar geleden werden er bevers uitgezet in de Biesbosch. Overal zie je nu hun sporen. In de avond zijn ze actief en zwemmen ze rond in de kreken. Ga mee met de fluisterboot en volg hun spoor. De grote vraag is: zal de geheimzinnige B. Bever verschijnen?

1, 5 en 8 mei. Locatie: Drimmelen. Georganiseerd door: Staatsbosbeheer.

In het noorden van Maastricht ligt het natuurgebied de Hoge Fronten (15 ha). Het zijn de restanten van vestingwerken uit de 17de, 18de en 19de eeuw. De vestingmuren en droge grachten vormen een uniek leefgebied voor veel planten en dieren.

2 mei, 7 uur. Locatie: Maastricht. Georganiseerd door: Vogelbescherming.

In de Westelijke Eilandspolder broeden veel weidevogels. Door gericht beheer wil Landschap Noord-Holland de stand verder verbeteren. Grutto, kievit, scholekster en tureluur zijn vanuit de boot goed te observeren. Altijd duikt er wel een relatieve zeldzaamheid op. Een bruine kiekendief of een zomertaling bijvoorbeeld. Trek warme kleren en laarzen aan, op het water is het altijd kouder.

2 en 9 mei. Locatie: Driehuizen. Georganiseerd door: Noord-Hollands Landschap.

Wat lusten wilde zwijnen? Eten otters wel eens een patatje mayo? Geen frietjes, maar wel hamburgers! Verrast? Kom dan een kijkje nemen op de menukaart van de dieren. Met de dierverzorger rijd je op de kar door het park om de dieren hun ontbijtje te brengen.

6 mei, 10 uur. Locatie: Lelystad. Georganiseerd door: Het Flevo-landschap.

Meer informatie over deze en andere activiteiten vindt u op www.mooierlandschap.nl.

Het landschap wordt mede mooier gemaakt door de ministeries van LNV en VROM, de provincies en het Landschapsmanifest.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden