gids01zaterdag

Gewapend met schep en metaaldetector gaan kinderen in het Historisch Openluchtmuseum in Eindhoven op onderzoek in de bodem van het museum. Ze onderzoeken hun vondsten, zetten ze in elkaar en ze gaan proberen om erachter te komen hoe er in het verleden werd geleefd.

1 t/m 9 mei, Boutenslaan 161b, Eindhoven, meer informatie: tel. 040 252 22 81 en www.HOMEindhoven.nl

In de tuin van het Museum Volkenkunde in Leiden staat een spectaculair decor van een Mexicaans balspelveld. Met een speciale bal, die bij de kassa te krijgen is, speel je zelf een potje pok-ta-pok! Om te weten te komen hoe de Maya’s dat nou precies deden, draait in het museum een film over dit eeuwenoude balspel

t/m 16 mei, Museum Volkenkunde, Steenstraat 1 Leiden. Meer informatie: tel 071 5168 800 en www.volkenkunde.nl

Luid kanonnengebulder op de Bataviawerf in Lelystad: De kanonniers van de Bataviawerf geven een prachtige demonstratie kanonschieten in 17de eeuwse kledij. Ook worden er oude ambachten gedemonstreerd. Kinderen doen mee aan 17de eeuwse activiteiten, zoals een speurtocht, een springtouw maken en hoepelen.

1 mei, 14 uur. Bataviawerf Lelystad, Oostvaardersdijk 01-09 Lelystad. Meer informatie: tel 0320 26 14 09 en www.bataviawerf.nl

Kom zandsculpturen bewonderen op de tweede Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen. Vierentwintig zandkunstenaars uit vijf landen creëren in zand minimaal twee Nederlandse topattracties per provincie. Er is 1300 kub zand gebruikt.

t/m 30 oktober, De Beeldentuin, Oude Barnevelderweg 5 te Garderen. Info: www.zandsculpturenfestijn.nl

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden