'Giant wordt toch geen hoofdsponsor Rabo'

Directeur Harold Knebel. Beeld ANP
Directeur Harold Knebel.Beeld ANP

Giant is niet langer in de race voor het hoofdsponsorschap van de formatie die tot 31 december nog bestaat onder de naam Rabobank Wielerploegen. Dat meldt het AD vandaag.

Toen Rabobank na 16 jaar had afgehaakt als de belangrijkste geldschieter van Nederlands grootste wielerploeg, toonde 's werelds grootste fietsfabrikant direct interesse om de bank op te volgen. Inmiddels is de deal dus afgeblazen.

'Er bestaat binnen Giant overeenstemming over het feit dat we een bepaalde rol willen vervullen, maar een rol als hoofdsponsor en dus belangrijkste titelsponsor is niet langer ons doel,' verduidelijkt marketingmanager Tom Davies van het Taiwanese bedrijf. Het past volgens hem niet in de marketingstrategie die het bedrijf heeft gekozen.

Davies benadrukt dat de afweging van de Aziaten om nu af te zien van het hoofdsponsorschap los moet worden gezien van de dopingproblematiek. 'Giant gelooft in een schone toekomst voor de wielersport. Anders waren we als bedrijf wel helemaal uit het professionele fietsen gestapt.'

Giant blijft fietsleverancier van de wielerploeg. Daarover is het bedrijf dicht bij een nieuwe overeenkomst met Rabobank, zo meldt de wielerploeg. In de gesprekken die tussen de bankploeg en de fietsengigant werden gevoerd, zijn door wielerploegdirecteur Harold Knebel drie opties genoemd: 'Of ze gaan door met leveren van fietsen, of ze gaan een groter belang krijgen, of ze worden hoofdsponsor.'

De nieuwe overeenkomst past het beste bij de tweede optie. 'We zijn blij dat we de samenwerking met Giant kunnen voortzetten. Die is altijd heel constructief en plezierig geweest. De nieuwe deal omvat meer dan het oude contract, omdat Giant nu ook de kleding gaat leveren', aldus de woordvoerder van Rabobank.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden