Gezocht: Flexwerkers. Na 1 juli een vaste baan of de bons?

Blijft de flexwerker binnenkort op de bank zitten?Beeld ANP XTRA

Een docente meldt dat ze vóór 1 juli 2015 haar baan kwijt is omdat het uitzendbureau de transitievergoeding wil ontlopen. Ze mag het schooljaar niet meer afmaken. De school kan haar geen vast contract aanbieden omdat hier geen geld en ruimte voor is. Een ander bericht komt van een flexwerker, werkzaam bij een groot technologiebedrijf. Op een bijeenkomst is hem verteld dat alle uitzendkrachten, die per 1 juli twee jaar of langer werkzaam zijn voor de firma, hun ontslag krijgen.

De problemen rond de invoering van de nieuwe Wet werk en zekerheid lijken omvangrijker en dieper geworteld dan al eerder in de media werd gesuggereerd. In veel sectoren worden nu al uitzendkrachten en werknemers met tijdelijke contracten op straat gezet. Zo proberen werkgevers de transitievergoeding te ontlopen, maar vooral vaste dienstverbanden, inclusief kosten en risico's, te vermijden.

Averechts effect
En dat terwijl de nieuwe flexwet juist door minister Lodewijk Asscher van sociale zaken in het leven is geroepen om de verschillen tussen tijdelijk en vast werk te verkleinen. In plaats van na drie jaar heeft een flexwerker namelijk al na twee jaar recht op een vast contract. De Wet werk en zekerheid was een belangrijke uitkomst van het sociaal akkoord uit 2013 en gaat vanaf 1 juli 2015 met terugwerkende kracht in.

Trouw doet nu onderzoek naar de gevolgen van de veelbesproken wet. Heeft die het gewenste effect? Hoeveel mensen die zich aanmelden krijgen daadwerkelijk een vast contract? Wie zie zit er straks zonder baan? En wat zijn de verhalen hierachter?

Gezocht: flexwerkers

Trouw zoekt flexwerkers, wiens derde tijdelijke contract afloopt rond 1 juli of die tegen die tijd 24 maanden in dienst zijn geweest op basis van contracten voor bepaalde tijd.
Om het onderzoek zo objectief mogelijk uit te voeren, is Trouw opzoek naar werknemers die nu nog niet weten hoe het voor hen gaat uitpakken: komen ze rond 1 juli in vaste dienst, moeten ze er langer dan zes maanden uit, of worden ze helemaal op straat gezet?
Als u wilt meewerken, stuurt u dan een email met vermelding van uw huidige baan naar j.morel@trouw.nl.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden