Gewonde van aanslag Utrecht overleden

Ambulancemedewerkers herdenken op het 24 Oktoberplein de aanslag. Beeld ANP
Ambulancemedewerkers herdenken op het 24 Oktoberplein de aanslag.Beeld ANP

Een van de mensen die gewond raakte bij aanslag in Utrecht op 18 maart is donderdag overleden. Het gaat om een 74-jarige man uit De Meern. Het dodental van de aanslag komt daarmee op vier.

Redactie

Een van de twee andere zwaargewonden, een 20-jarige vrouw uit Utrecht, ligt nog in het ziekenhuis. Een 21-jarige vrouw uit Nieuwegein werd dinsdag ontslagen.

De zoon van de man maakte het overlijden met een emotioneel bericht op Facebook bekend. „Met lood in mijn schoenen moet ik helaas mededelen dat mijn vader vanmiddag om 14:30 is overleden. Wat deze man de afgelopen 11 dagen heeft moeten meemaken is verschrikkelijk, hij heeft in deze dagen zoveel pijn geleden dat is onbeschrijfelijk, wij hebben hem vandaag verlost van deze pijn. Hoe moeilijk het ook is voor ons”, schrijft hij. „Ik hou zielsveel van je, al heb ik dat veel te weinig tegen je gezegd.”

De Utrechtse burgemeester Jan van Zanen reageerde bedroefd op het nieuws. “Vandaag bereikte ons het intens verdrietige bericht dat een van de drie zwaargewonde slachtoffers van het schietincident op het 24 Oktoberplein is overleden. Het gaat om een 74-jarige meneer uit De Meern. Hij vocht anderhalve week voor zijn leven. Afgelopen zaterdag heb ik in het ziekenhuis zijn naaste familie bezocht. Zij leefden tussen hoop en vrees.”

“Ik wens zijn dierbaren, mede namens het Utrechtse gemeentebestuur, alle kracht en sterkte toe. Wij leven mee met hen die hem nu zo moeten missen.”

Rutte

Premier Mark Rutte noemt het intens verdrietig nieuws dat een vierde slachtoffer van de aanslag in Utrecht is overleden, na meer dan een week tussen hoop en vrees. “Ik denk dat we op dit moment allemaal nog een keer hetzelfde voelen als vorige week: ongeloof en boosheid. Inmiddels vier mensen die zomaar ineens uit het leven zijn weggerukt. Mijn verstand, ons verstand staat echt stil bij deze gedachte.” Rutte wenste de nabestaanden ‘alle kracht en alle sterkte’ om dit ‘grote verlies’ te kunnen dragen.

Het Openbaar Ministerie verdenkt Gökmen T. nu van viervoudige moord dan wel doodslag met een terroristische oogmerk, poging daartoe en bedreiging met een terroristisch oogmerk. T. zou vorige week maandag in een tram op het 24 Oktoberplein in Utrecht het vuur hebben geopend.

Eind volgende week neemt de raadkamer in Utrecht een beslissing over verlenging van het voorarrest van T.

Lees alles over de aanslag in Utrecht in ons dossier.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden