Gert-Jan Dröge trekt nu wijde glamourwereld in

Gert-Jan Dröge keert terug op de televisie met zijn Glamourland. Met ingang van 13 januari zendt de Avro een nieuwe reeks van tien programma's uit. Er is een groot verschil met de afleveringen die in het verleden op het scherm kwamen. Dröge was daar zelf op uitgekeken. Pogingen Glamourland nieuw leven in te blazen met 'De wereld volgens G.B.J. Dröge' werden geen succes. Daarop verdween hij van de buis.

BIJDRAGE: KRISTA KROONFRED LAMMERS en CHRISTEL PIEPER

De Avro heeft nu nieuwe mogelijkheden voor hem geopend om op de oorspronkelijke succesformule door te gaan. Dat mag wat kosten! Voortaan is de hele wereld zijn werkterrein, een aanbod dat Dröge met beide handen heeft aangegrepen.

Een deel van de nieuwe reeks is al opgenomen. Dat er enig tijdsverschil ligt tussen opname en uitzending, mag de pret niet drukken. Zo was Dröge in Hongkong, Palm Beach en Schotland en verdiepte hij zich in paardenrennen, roeien en Londense kleermakers. In Hongkong vierde hij met de Nederlandse gemeenschap van ondernemers en baggeraars een jubileumfeestje en genoot van kroketten en frikadellen. In Schotland ging Dröge mee op een jachtpartij, waarbij het er nogal ruw aan toeging. Na afloop was er in een imposant kasteel een diner met als specialiteit gevulde schapenmaag.

In Londen roeide hij een dagje op de Theems en in Baden Baden was het een middag wedden op paarden temidden van de Duitse chic. Het was volgens Dröge zwaar werk, maar voor kijkend Nederland heeft hij veel over!

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden