’Genen pleiten homo’s niet vrij’

Van onze redactie religie & filosofie

louisville – Zelfs al zou er een genetische oorzaak voor homoseksualiteit zijn, dan nog is het een zonde.

Dat stelt Albert Mohler, president van het Theologisch Seminarie van de Zuidelijke Baptisten in het Amerikaanse Louisville, in een column die hij op 2 maart op zijn persoonlijke website (www.albertmohler.com) plaatste.

Hij ziet wel een lichtpuntje: als homoseksualiteit genetisch is bepaald dan kan het misschien ook in een vroeg stadium met een ingreep woden verholpen.

Mohler krijgt zowel van links als van rechts ervan langs. Rechts is boos omdat hij het waarschijnlijk vindt dat homoseksualiteit genetisch is bepaald. Evangelicalen bestrijden dat.

Maar hij schrijft ook: „De ontdekking van een biologische factor zal geen verandering brengen in het Bijbelse morele verbod op homoseksueel gedrag”.

Het zou volgens Mohler wel kunnen leiden tot methoden om de homoseksuele oriëntatie al voor de geboorte te elimineren. Christenen zouden dat moeten ondersteunen, schrijft hij.

Mohler: „Als er een biologische basis wordt gevonden, en als er vervolgens een prenatale test wordt ontwikkeld, en als er ooit een succesvolle behandeling wordt ontwikkeld om de seksuele oriëntatie te veranderen in de heteroseksuele, dan zouden we het gebruik daarvan moeten steunen. Zoals we het gebruik van alle geschikte middelen om seksuele verleiding en de onvermijdelijke effecten van zonde te mijden zouden moeten steunen.”

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden