Gemeentestakingen treffen niet alleen het stadsvervoer

den haag - De vakbonden hebben de staking in het stadsvervoer in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht voor vandaag uitgebreid. Vooral ambtenaren op gemeentekantoren in Amsterdam en brandweerlieden en ambulancediensten in andere steden zullen het werk neerleggen. Dat blijkt uit de actiekalender van vakbond CNV Publieke Zaak.

Naast het openbaar vervoer zullen in Amsterdam de stadsdeelkantoren, de brandweer en verschillende gemeentelijke diensten zoals de GG & GD, de sociale dienst en het waterleidingbedrijf staken, aldus CNV Publieke Zaak. In de regio Gelderland Midden (onder andere Arnhem en Wageningen) houden de brandweer, gemeentelijke ambulances en de gemeentelijke gezondheidsdienst wachtdiensten. Eerder werd bekend dat ook de gemeentelijke ambulancediensten in de regio's Amsterdam, Utrecht en Hollands Midden (onder meer Leiden en Gouda) zondagsdiensten draaien.

De ongeveer 190 000 gemeenteambtenaren zijn boos over de vastgelopen onderhandelingen voor een nieuwe cao. De bonden wezen in mei het eindbod van de werkgevers als onvoldoende van de hand.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden