Gemeenteraadsverkiezingen 2006 / Ik stem 7 maart op de ChristenUnie

Ik ben niet christelijk, toch stem ik deze keer ChristenUnie. De reden daarvoor is de lakse aanpak van de misstanden in de prostitutie, door zowel de paarse partijen als het CDA. Ook GroenLinks straalt geen enkele ambitie uit om hier eens werk van te maken.

Het gaat om 40000 vrouwen die in een branche werken waar heel veel mis is. In 2000 is in Nederland het verbod op prostitutie afgeschaft, maar de verantwoordelijke partijen hebben nagelaten organen in het leven te roepen die de sector controleren, reguleren en eventueel ook opnieuw verbieden als dat nodig is.

De huidige situatie dat er op vmbo-scholen voorlichting gegeven moet worden aan meisjes, hoe ze kunnen voorkomen dat ze in handen vallen van ’lover-boys’ (oftewel pooiers) is te gek voor woorden.

Taxi-chauffeurs moeten een vergunning hebben. De overheid verbindt voorwaarden aan die vergunning. Dat zou ook moeten gelden voor het beroep van prostituee. Als er twijfel is of de vrouw, die zo’n vergunning aanvraagt, dat doet op eigen initatief, moet de gemeente het recht hebben om, zonder nadere toelichting, de vergunning te weigeren.

Datzelfde geldt voor de duizenden vrouwen die uit Oost-Europa naar Nederland komen. Waarom heeft niemand in de politiek aangegeven dat dat onwenselijk was, gezien het grote gevaar dat veel van die meisjes lopen om het slachtoffer te worden van mensenhandel?

De enige partij die consequent op de misstanden is blijven hameren, is de ChristenUnie. Ik hoop dat ze genoeg stemmen verzamelen om een zetel in de Amsterdamse raad te veroveren.

AmsterdamHenri Goudzwaard

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden