Gelijkwaardigheid

Meer dan een kwart eeuw geleden vroeg ik in Trouw om Joodse medewerkers en medewerksters bij overheid en bedrijven vrijaf te geven voor het uitoefenen van godsdienstige plichten. In het ambtenarenreglement was geregeld dat men vrij moest krijgen voor kerkdiensten onder werktijd. In ons christelijke landje van voor 1960 waren dat alleen christelijke feestdagen.

Mijn pleidooi was erop gericht het dominante christelijke in die opvatting te doorbreken. Ik pleitte onder andere voor het geven van bijvoorbeeld een aantal dagen vrij om zelf te bepalen wat men ermee wilde doen. Slapen, zwemmen of godsdienstbijeenkomsten bijwonen. Het aantal vrije dagen bleef gelijk zodat er economische geen schade kon ontstaan. Maar bovenal, er zou een soort gelijkwaardigheid van godsdienstige feestdagen ontstaan.

Het bij cao's vrijaf regelen op religieuze feestdagen is een manier. Mijn voorstel is beter: doorbreek de dominantie van 'ieder vrij op christelijke feestdagen' en ga ervan uit dat alle godsdienstige feestdagen gelijkwaardig zijn en stel vast dat ieder recht heeft op een aantal naar believen in te vullen vrije dagen.

En nu dan de vraag van Breedveld. Eerlijk gezegd, is hij er wat laat mee, want het speelt al veel langer. Nimmer is de vraag, die op bescheiden wijze van Joodse kant al jaren geleden gesteld werd, beantwoord. Nu er een miljoen moslims zijn, ligt de zaak anders. Maar het beginsel van gelijkwaardigheid van godsdiensten dient de leidraad te zijn; ent daarop het 'feestdagenbeleid'.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden