Geld is belangrijker dan kwaliteit

Aranka de Wit (38) uit Dronten, supervisor op Schiphol

"Uiteindelijk is geld in Nederland belangrijker dan kwaliteit en daardoor voel ik me machteloos. Vooral als het gaat om de gezondheidszorg. Ik betaal klauwen met geld, maar in mijn omgeving hoor ik dat patiënten in een verzorgingshuis slechts drie keer per dag naar het toilet mogen."

Mijn ideeën worden nooit gehoord

Rachel Hoevers (16) uit Olst zit op de havo in Zutphen

"De overheid moet jongeren ook een stem geven, want nu worden mijn ideeën nooit gehoord. Ik merk om me heen dat veel jongeren verrassend goede standpunten hebben, maar door de leeftijdsbeperking hoor je die nooit. Er zijn initiatieven waarbij jongeren in de raadszaal mogen debatteren, maar dat is poppenspel."

Ik ben teleurgesteld in politici

Corné Breider (35) Metaalbewerker uit Leerdam

"Ik hoor dat migranten en vluchtelingen gewoon huizen krijgen, terwijl ik jaren op een wachtlijst heb gestaan voor een huurwoning. Ik ben teleurgesteld in politici. En eigenlijk ook boos. Ik maak me zorgen over terrorisme. We weten helemaal niet wie er tussen al die vluchtelingen zitten. Mijn stem gaat naar de heer Wilders."

De politiek zou strenger moeten zijn

Patrick van Brummen (40) Manager restaurant in Rotterdam

"Als ik hoor dat een uitkering meer oplevert dan werken, dan vind ik dat irritant. Ik heb vacatures waar niemand op reageert. Kom op zeg, denk ik dan. Daar zou de politiek strenger in moeten zijn. Ik stem wel altijd hoor. Maar er verandert eigenlijk niets."

Weg met de discriminatie op de arbeidsmarkt

Navanio Herkul (29) uit Amsterdam is danser

"Ik voel me vergeten, omdat de overheid te weinig doet tegen arbeidsdiscriminatie. Ik heb een Surinaamse achtergrond en moet twee keer zo hard werken om hetzelfde te bereiken als een blanke Hollander. Ik ben dansles gaan geven, maar veel anderen in mijn situatie gaan het criminele circuit in."

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden