Gehandicapten niet welkom

Gevochten heb ik na mijn ongeluk om terug te komen in de maatschappij. Gevochten heb ik om te kunnen blijven werken hoewel ik arbeidsongeschikt was. Uiteindelijk na een liggend ziekbed van één jaar en acht maanden ben ik, inmiddels rolstoel gebonden dus gehandicapt, nog steeds aan het revalideren. Alles heb ik opnieuw moeten leren tot zelfstandig eten toe. Met kleine stapjes ga ik vooruit. Heb ik al die moeite gedaan om lichamelijk en geestelijk te overleven, mag ik nu de uitslag van een onderzoek onder de Nederlandse bevolking horen dat men liever géén gehandicapten ziet op de werkvloer, in het openbaar vervoer, tijdens het vrijwilligers werk, in de winkels of op een cursus.

Zoetermeer Linda Veiver

Terwijl er in de troonrede werd gesproken over reïntegratie van de gehandicapten in de samenleving, onder andere door verbetering van de financiële positie van de gehandicapte burgers, trekt onze gemeente onze vervoersvergoeding in. Zou het om dezelfde psychologische redenen zijn als de kleingeestige burgers van het bovenstaande onderzoek?

Vast wel! Sinds kort heb ik er een kwaal bij, mijn maag draait zich namelijk om. We hebben onze mond vol over Oostenrijk; laten we eerst in ons eigen land wat socialer worden, zodat ik met recht kan zeggen: dank u, God dat ik nog besta!

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden