Geen Woorden maar Zaden

(\N)

De Magic Tree is een snelgroeiende boom die droogte verdraagt en voedsel, medicijnen en schoon water kan verstrekken aan diegene die het geluk hebben één van deze bomen in de buurt te hebben.

Een van deze bomen kan werkelijk een enorm verschil uitmaken in het levensonderhoud van een familie.

De Magic Tree is een soort "supermarkt aan één boom". Per gram bevatten verse bladeren van deze boom vier keer zoveel calcium als melk, zeven keer zoveel vitamine C als sinaasappels, drie keer zoveel kalium als bananen, drie maal zoveel ijzer als spinazie, vier maal zoveel (pro-)vitamine A als worteltjes en evenveel eiwit als in eieren.

In traditionele culturen zijn de positieve eigenschappen van Moringa al eeuwen bekend. Ook de moderne wetenschap onderschrijft nu de kwaliteiten van Moringa. De mensen die deze kennis het hardst nodig hebben, zijn echter nog nauwelijks op de hoogte. Jij kunt dit veranderen. Wordt ambassadeur van de Magische boom.

Als je op reis gaat naar een ontwikkelingsland kom je in contact met de lokale bevolking. Je wordt vaak gastvrij ontvangen. Het is leuk als je dan iets bij je hebt om te geven. Lange tijd is het gebruikelijk geweest om aan met name kinderen pennen uit te delen. Wat wij voorstellen is om Moringa zaden aan mensen cadeau te doen. Het geven van zaadjes is een kleine moeite, een klein gebaar maar al na een jaar kan een zaadje een boom zijn. Denk aan alle mogelijkheden die de Wonderboom dan te bieden heeft.

Ga je niet reizen? Stuur dan een zakje zaden naar vrienden in een ontwikkelingsland of geef moringazaden mee aan een buurvrouw die op reis gaat‿

We worden steeds meer bewust van de dramatische gevolgen die de overmatige uitstoot van CO2 op ons klimaat heeft. De Magic Tree is een ideale boom om in te zetten tegen verdere verwoestijning, erosie en Co2 compenseren. Ook deze boom neemt koolstofdioxide uit de atmosfeer op om hun eigen voedsel te maken. Op die manier verdwijnt broeikasgas uit de atmosfeer en komt er zuurstof voor terug.

Met de Magic Tree zaden in handen hebben zij een simpele, goedkope, snelle en efficiënte manier om iets aan klimaatverandering, woestijnvorming en voedseltekorten te doen. De boom kan klimaatverandering niet voorkomen maar wel de effecten ervan verzachten..

www.miracletrees.org

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden