Geen verplichte anonieme cv's in Frankrijk

(Novum/AP) - De Franse regering ziet er voorlopig van af om bedrijven te verplichten sollicitaties anoniem te beoordelen, een maatregel die bedoeld was om discriminatie van allochtonen en andere minderheidsgroepen te voorkomen. Een regeringswoordvoerder heeft dat woensdag gezegd.

Een wet op gelijke kansen die in april werd aangenomen nadat vorig jaar de onvrede onder bewoners van de troosteloze buitenwijken over jarenlange achterstelling tot uitbarsting was gekomen, stelde bedrijven met meer dan vijftig werknemers verplicht sollicitaties voortaan los van naam, geslacht, leeftijd of foto van de sollicitant te behandelen. De regering kreeg opdracht een en ander uit te werken en in een decreet vast te leggen.

Woordvoerder Jean-François Copé zei dat ervoor gekozen is de vakbonden en de werkgevers een kleinschaliger experiment te laten opzetten met anonieme sollicitaties bij specifieke beroepen. "Het idee is om dit te doen door middel van onderhandelen en experimenteren." Copé zei dat de regering voorstander blijft van maatregelen om de diversiteit in de bedrijven te bevorderen en dat er alsnog een decreet komt als zij dat noodzakelijk acht.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden