Geen Haagse evangelische proefpolder

DRIEBERGEN (ANP) - Het Evangelisch Werkverband binnen de Samen-op-Wegkerken is op zoek naar een nieuwe plek om een evangelisch georiënteerde wijkgemeente op te richten, nu Den Haag als 'proefpolder' is afgevallen omdat de kerkenraden 'geen ruimte' zagen.

“Een gemiste kans”, zegt de gereformeerde predikant P.J. Bakker uit Driebergen, voorzitter van de 'werkgroep proefpolders'. Volgens hem was er wel degelijk een wijkgemeente die ervoor in aanmerking kwam. “Die willen wij graag steunen. We zijn er niet om anderen dwars te zitten.” Er zijn goede gesprekken in Den Haag geweest, zegt Bakker.

Het Werkverband zoekt nu elders naar mogelijkheden, in een nieuwe stadswijk, bijvoorbeeld in Almere. “We bewandelen de kerkelijke weg,” zegt Bakker.

Het EW wil binnen de Samen-op Wegkerken werken en niet een afsplitsing veroorzaken.

Het Werkverband meent dat er in de SoW-kerken plaats is voor evangelisch georiënteerde wijkgemeenten zoals er ook vrijzinnige of gereformeerde-bondsgemeenten zijn. Het EW werd in 1995 opgericht door acht predikanten uit de SoW-kerken. Zij maakten zich zorgen over de leegloop van de kerken. Inmiddels hebben zich veel predikanten uit de SoW-kerken aangesloten.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden