Geen geld voor Champions League

De Nederlandse volleybalclub Piet Zoomers/Dynamo zal dit jaar niet meedoen in de Champions Leugue, het prestigieuze toernooi voor de landskampioenen uit Europa. De eisen die de Europese volleybalbond CEV stelt aan deelname kosten de club uit Apeldoorn te veel geld.

,,Met pijn in het hart'', ziet Dynamo af van de Champions League, verklaarde teammanager Frans de Jong gisteren. De club heeft zich inmiddels afgemeld bij de CEV en zich vervolgens ingeschreven voor het veel minder tot de verbeelding sprekende toernooi om de Europese Top Teams Cup. Dynamo won dit toernooi afgelopen seizoen.

Het zijn de zware voorwaarden van de Europese volleybalbond CEV die Dynamo de das omdoen. De eigen sporthal is bijvoorbeeld niet groot genoeg en uitwijken naar een andere hal die wel aan de omvangseisen van de CEV voldoet, lukt niet op de geplande speeldata.

Verder is de NOS niet bereid van elke thuiswedstrijd minstens 54 minuten live uit te zenden op televisie. TV Gelderland wil wel, maar dan moet Piet Zoomers zelf geld bijleggen. Maar geld is onvoldoende voorhanden in Apeldoorn.

Dynamo hoopte de kosten te kunnen dekken door extra inkomsten uit reclamegelden. Nu blijkt die weg ook al afgesloten, omdat de CEV het overgrote deel van de reclameborden opeist voor zijn internationale sponsors.

,,Om tegemoet te komen aan de zware eisen van de CEV zouden onverantwoorde extra uitgaven nodig zijn. Na alle plussen en minnen te hebben afgewogen, restte geen andere beslissing dan af te zien van deelname aan de Champions League'', aldus De Jong.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden