Geen bomenkap voor Nijmeegse atletiekbaan

Nijmegen krijgt een volwaardige atletiekbaan zonder daarvoorbomen te kappen. Milieugroepen en buurtbewoners zien af vanjuridische acties.

Landgoed De Driehuizen, op de grens tussen Nijmegen enGroesbeek, blijft daarmee behouden. Sportverenigingen,milieubeweging en bewonersorganisaties hebben dat afgesproken metde drie coalitiepartijen GroenLinks, PvdA en SP.

Met die uitkomst voorkomen de drie linkse partijen dat zetijdens de verkiezingscampagne uit elkaar worden gespeeld. PvdAen SP maakten zich sterk voor verplaatsing van de zesbaansatletiekbaan in Nijmegen naar het landgoed, waar enkele hectaresbos zouden worden gekapt voor een achtbaans baan en eenclubgebouw. Op de plaats van de oude baan zouden woningen komen.

De gemeenteraad koos vorig jaar voor dit plan, maarbuurtbewoners van het landgoed en milieugroepen dreigden metsteun van GroenLinks naar de rechter te stappen omdat bomenkapten koste zou gaan van de ecologische hoofdstructuur. VolgensMilieudefensie ontliep Nijmegen een noodzakelijke wijziging vanhet bestemmingsplan door het plan voor De Driehuizen op teknippen. Het was de vraag of de Raad van State dat zou toestaan.

In het nieuwe plan wordt de bestaande atletiekbaan geschiktgemaakt voor topsport. Voor de ongeveer tachtig huizen die hierwaren gepland en die nodig zijn voor de financiering van hetproject, wordt elders ruimte gezocht.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden