Gedupeerden woekerpolis in de kou gelaten door verzekeraars

Het hoofdkantoor van de AFM in Amsterdam Beeld anp
Het hoofdkantoor van de AFM in AmsterdamBeeld anp

Verzekeraars en financieel adviseurs laten consumenten die zijn gedupeerd door een woekerpolis nog steeds in de kou staan, concludeert de Consumentenbond donderdag op basis van het rapport van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Redactie

De bond vindt de situatie zeer zorgwekkend. 'Ondanks druk van toezichthouder AFM en de minister van Financiën blijkt weer dat gedupeerden met een woekerpolis niet rechtvaardig worden behandeld. Dat is onacceptabel', zegt directeur Bart Combée.

Diepgaand en veelomvattend

Ook vindt de bond het verkeerd dat verzekeraars hun eigen collectieve compensatieregelingen als uitgangspunt mogen nemen bij het 'ontwoekeren van gedupeerde klanten'. Combée: 'Dit uitgangspunt is verkeerd. De collectieve compensatieregelingen van verzekeraars zijn volstrekt ontoereikend. Er zijn steeds meer uitspraken van de rechter en het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening waaruit veel hogere schadevergoedingen volgen.' De hulp van verzekeraars is niet grondig, diepgaand en veelomvattend genoeg, concludeert de bond.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden