Geding Cruijff op dag van Ajax tegen Real Madrid

null Beeld anp
Beeld anp

Het kort geding van Johan Cruijff en een aantal jeugdtrainers tegen Ajax is komende woensdag aan het begin van de middag in Haarlem. Het is op de dag dat Ajax de beslissende wedstrijd in de Champions League tegen Real Madrid speelt. Het geding dient op het tijdstip dat de gedaagde partij, de raad van commissarissen van Ajax, geacht wordt hun collega's van Real Madrid te ontvangen.

Het betreft de rechtszaak van Cruijff en onder meer Dean Gorré, Bryan Roy, Orlando Trustfull en Wim Jonk. Ze zijn het oneens met de aanstelling van een nieuwe directie onder de beoogde leiding van Louis van Gaal. Die aanstelling zou indruisen tegen afspraken over de invulling van de leiding, eerder gemaakt met de jeugdtrainers.

Bij Ajax is ontstemd gereageerd op de datum van het geding. Er werd gehoopt dat Cruijff en zijn medestanders de dag van Ajax-Real Madrid zouden ontzien. 'Ons is verweten dat we het kantoorpersoneel hebben bijgepraat over het tumult, op een moment dat er trainers op het veld stonden. Daarmee zouden we hebben bewezen geen gevoel met voetbal te hebben', aldus president-commissaris Steven ten Have in het AD.

'In het verlengde daarvan vraag ik me af hoe je dit dan weer moet interpreteren. Tegen Real speel je een ongelooflijk belangrijke wedstrijd en dan moet je voor het hekje verschijnen op zo'n dag. De publiciteit en onrust zal van negatieve invloed kunnen zijn op de club en ons team.' Ten Have verklaarde dat de rvc van de rechtbank niet de gelegenheid heeft gekregen aan te geven op bedoelde datum niet te willen verschijnen.

null Beeld ANP
Beeld ANP
Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden