Geboeid door Leeuwarden

'Een bloedmooie vrouw' was er de oorzaak van dat de 21-jarige Hidde Salverda samen met mede-student Harm Knijf (24) woensdagnacht een geboeide zoektocht door Leeuwarden moest houden. Samen met leden van zijn dispuut van de Hotelschool zaten beiden in hun stamcafé. Opeens toverde een onbekende Amsterdamse studente handboeien tevoorschijn en klikte een van de boeien om de pols van Hidde. Harm Knijf, in de veronderstelling dat ze wel een sleutel bij zich zou hebben, klikte als geintje de andere boei om zijn pols.

BIJDRAGE: LOES SMIT; CHRISTEL PIEPER

De schrik was groot, toen bleek dat bij de boeien geen sleuteltje hoorde. Na veel gepruts besloten beide jongens stevig gearmd naar het politiebureau te lopen. Dat was dicht, maar via de intercom kon de meldkamer toch worden gewaarschuwd. De beide opgetrommelde vrouwelijke agenten vonden het een geweldige grap. Toen ze hoorden dat de jongens niet eens door spannende spelletjes in de moeilijkheden waren geraakt, nog meer. Inmiddels bood een betonschaar uit de auto uitkomst: ze waren nu in ieder geval van elkaar bevrijd.

Het ziekenhuis was de volgende stop voor het tweetal èn hun agenten. Ook daar werden ze met veel hilariteit ontvangen. Ook daar konden ze niet geholpen worden, maar misschien kon de brandweer een oplossing bieden. Het zware materiaal was in de kazerne al tevoorschijn gehaald, toen een van de agentes het idee kreeg om een oude sleutel te proberen - en zowaar, dat hielp. De studenten zijn weer bij hun stamcafé afgezet. Daar hangt inmiddels een van de boeien als trofee. Ook de 'bloedmooie vrouw' was er nog, met excuses. Zij wordt niet op een uitgebreid ontbijt getrakteerd. De beide agentes wel.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden