Ganzen kijken in Nederland

Het is een goede tijd om naar overtrekkende ganzen te kijken. In de campagne 'Tour de Gans' heeft de Vogelbescherming tien kijkplekken uitgezocht: 1. Zeeburg op Texel (vooral rotganzen) 2. Ezumakeeg ten zuiden van Anjum aan het Lauwersmeer (brandganzen) 3. Wieringen (vooral rotganzen) 4. Workumerbuitenwaard aan het IJsselmeer 5. Waterland, beginpunt wandeling bij Durgerdam 6. De Kil van Hurwenen, een kleine 10 kilometer oost van Zaltbommel 7. De Bijland in de Gelderse Poort bij Tolkamer 8. De Wevers Inlaag bij Zierikzee en de Koudekerkse Inlaag bij Burghsluis op Schouwen 9. De Slijkplaat in het Haringvliet bij Middelharnis 10. Het Verdronken Land van Saeftinghe aan de Westerschelde (grauwe ganzen)

Trek warme kleding en stevig schoeisel aan. Vergeet de kijker en de camera niet. Blijf op afstand om de ganzen niet te storen.

Studenten van het Grafisch Lyceum Amsterdam ontwikkelden een speciaal ganzen-internetgame. Via de website van Vogelbescherming Nederland (www.vogelbescherming.nl) kan iedereen het spel spelen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden