Ga stemmen, maar wordt ook politiek actief

Of we nu voor of tegen hun politieke ideeën zijn. Alle mensen die zich de afgelopen tijd hebben ingespannen om hun politieke standpunten te verduidelijken, verdienen respect en lof. Zij steken hun nek uit, geven al hun energie, offeren heel veel privétijd en sociaal leven op, met maar een doel: bijdragen aan een samenleving waarin we ons veilig weten, gehoord worden en kunnen ontwikkelen.

Toegegeven, het is bijzonder jammer, dat het woord 'klimaat' bijna niet in de mond genomen wordt!

Wie nu nog schreeuwt dat de politiek niet luistert, doet er goed aan zo snel mogelijk lid te worden van een partij en zelf de straat op te gaan, de paden op, de lanen in.

De beste stuurlui staan niet langer aan wal, maar werken zelf mee, aan de veranderingen die zij wensen. Dat dat heel veel van je vraagt, is de laatste weken wel duidelijk

geworden. Dat moet je wel willen voor je land, je ideaal. Dus ga morgen niet alleen naar de stembus, maar overweeg direct ook een lidmaatschap en een taak die je voor jouw partij kunt vervullen.

Zo is het niet langer iets van hen tegen ons, maar iets van ons allemaal.

En dat 'iets' is nogal wat. Ons land, onze samenleving, ons klimaat, onze wereld. De politieke leiders gaan ervoor. Nu de kiezer nog.

Hilda Bastiaansen-van Mourik

Haren

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden