Funda én Marktplaats voor de sterren

Harmen van Dijk is redacteur van Tijd. Wekelijks bespiegelt hij de levens van beroemde mensen in Nederland en ver daar buiten. Reacties naar: h.vandijk@trouw.nl

HARMEN VAN DIJK

Grote opwinding in Leersum. Afrojack heeft een landhuis gekocht in het lommerrijke dorp op de Utrechtse heuvelrug. De dj uit Spijkenisse is wereldberoemd en heeft nog beroemdere vrienden. Wie weet rekent iemand als Paris Hilton straks een flesje Evian af bij de plaatselijke Appie!

Bron van informatie: de website Bekendeburen.nl. Dat is een soort Funda, maar dan met de huizen van BN'ers erop. Je ziet er het prachtige penthouse dat Anouk heeft gekocht, direct naast Amsterdam CS. En de Volendams groen geschilderde tussenwoning aan de haven die Jan Smit heeft aangeschaft. Maar ook de sfeervolle woonboerderij in Kockengen die Ruth Jacott aan de straatstenen niet kwijtraakt. En zij is heus niet de enige met dat probleem - de vaak kapitale panden van de bekende landgenoten gaan in deze magere tijden bepaald niet als warme broodjes over de toonbank.

De website maakt gebruik van makelaarsinformatie, dus we zien niet alleen de buitenkant, maar ook het interieur van de huizen. Afrojacks nieuwe onderkomen, krap vierhonderd vierkante meter woonoppervlakte, heeft een serieuze wijnkelder. De keuken in de Hilversumse villa die tv-kok Rudolph van Veen onlangs kocht lijkt daarentegen echt te klein voor een kookgek. Dat wordt verbouwen.

Veel BN'ers vinden het vervelend dat hun huizen (en wat ze ervoor betaalden) op internet staan. Anouk bijvoorbeeld was woest dat haar nieuwe onderkomen op de site stond. Ze was juist verhuisd om een paar al te opdringerige fans af te schudden.

We geven nooit het precieze adres, verweert de website zich. Maar voor een echte fan kan het niet heel moeilijk zijn om daar achter te komen, met de foto's in de hand. Anderzijds, als je als ster een onverkoopbaar object hebt, kan de extra publiciteit allicht helpen om geïnteresseerden te trekken. Er zijn immers ook beroemdheden die via programma's als 'RTL Boulevard' hun vastgoed trachten te slijten.

BN'ers met minder behoefte aan privacy gebruiken de website sinds kort ook om hun overbodige spulletjes te verkopen; Bekendeburen.nl voegde een Marktplaats-functie toe.

Zo kunnen we niet alleen zien dat Patricia Paay naast haar bad een kopie van Michelangelo's David heeft staan, we kunnen ook bieden op twee Louis-de-zoveelste-stoeltjes waar ze vanaf wil wegens overcompleet. Dries Roelvink heeft een salontafel in de aanbieding die - zo schrijft hij als extra aanbeveling - in zijn huis in de Amsterdamse PC Hooftstraat heeft gestaan.

Het aanbod is nog niet overweldigend op de marktplaats van de sterren. Patricia vond wel razendsnel een koper voor die stoeltjes, dus wie weet trekt dat collega's over de streep.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden