Free Record Shop tart alweer winkeltijdenwet

Veel winkels van Free Record Shop gaan in de nacht van 25 op 26 augustus open in verband met de introductie van het videospel Command & Conquer Tiberian Sun. In 24 zaken van de keten kan de consument terecht om het spel direct aan te schaffen.

Tachtig winkels zijn verhuurd aan de vereniging Free Raiders, die aan haar leden de behendigheidscursus Tiberian Sun aanbiedt tegen de prijs van het spel. Free Record Shop was een jaar geleden de keten die een groot deel van haar zaken om middernacht opende voor de verkoop van de cd De Bestemming van Marco Borsato. Het openbaar ministerie maakte toen een hele rits processen-verbaal op wegens overtreding van de winkeltijdenwet. Eerder tartte de keten al de boekenbranche, met de verkoop van boeken onder de vastgestelde prijs.

R. Hermans van Free Record Shop verwacht nu geen problemen. De keten heeft in 160 gemeenten ontheffing van de Winkeltijdenwet aangevraagd, Daarvan hebben er tot nu toe 24 positief beschikt.

In de tachtig andere filialen is geen sprake van verkoop. De vereniging Free Raiders huurt de winkels om er een cursus te geven. ,,Dat is onderwijs, geen verkoop'', aldus Hermans.

De wereldintroductie van Tiberian Sun is al enkele keren uitgesteld. Het spel moet de opvolger worden van kassuccessen als Command & Conquer en Red Alert.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden