Fransman bekent doden 6 meisjes

BRUSSEL - Met de veroordeling van Marc Dutroux nog maar net achter de rug wordt België opnieuw opgeschud door de ontdekking van een serieverkrachter en -moordenaar die minstens zes maar mogelijk meer jonge meisjes om het leven bracht.

Van onze correspondent

De 62-jarige Michel Fourniret, die al een jaar gevangen zit in Dinant, heeft bekentenissen afgelegd die hem in verband brengen met een reeks verdwijningen van minderjarige meisjes de afgelopen vijftien jaar. Justitie in Luik maakte gisteren bekend dat Fourniret is begonnen door te slaan.

Eerder deze week vertelde diens echtgenote dat hij verantwoordelijk moet zijn voor de dood van negen ontvoerde meisjes. Justitie zegt nog bezig te zijn met het verzamelen van bewijsstukken en houdt er rekening mee dat de man ook te maken heeft met een tiental onopgeloste moorden in Noord-Frankrijk.

Fourniret heeft inmiddels alle details prijs gegeven van zijn verkrachting en moord op Elisabeth Brichet. Dit twaalfjarige meisje verdween in december 1989 in buurt van Namen, toen ze op weg was naar huis na een bezoek aan een vriendinnetje. De man hield haar drie dagen vast in zijn woning in Fran, bij Dinant. Hij bracht haar om het leven omdat hij niet wist wat hij met het meisje moest doen en begroef haar in de buurt van zijn voormalige woning in Noord-Frankrijk. De verdwijning van Elisabeth Brichet werd de afgelopen jaren regelmatig toegeschreven aan seriemoordenaar Dutroux, die eerder deze maand levenslang achter de tralies werd gezet wegens de zaken die wel tegen hem konden worden bewezen.

De vrouw van Fourniret is gisteren gearresteerd omdat zij destijds geen hulp bood aan de slachtoffers. Monique Olivier bracht de zaak wel in een stroomversnelling omdat zij zichzelf was begonnen te vergelijken met Michelle Martin, de vrouw van Dutroux. Na haar verhaal ging Fourniret door de knieën.

Hij bevestigde tegen justitie dat hij te maken heeft met de dood van zeker zes meisjes. Onder hen zouden zich twee Franse slachtoffers bevinden, van wie de lichamen zijn gevonden in de Ardennen. Ook verdenkt justitie hem van de moord op zijn au-pair. In België zijn zo'n tien kinderen al enkele jaren vermist. Zij werden allemaal in verband gebracht met Dutroux.

De Franse boswachter Fourniret verhuisde naar België nadat hij 1987 in Frankrijk was vrijgekomen na een veroordeling wegens verkrachting van een minderjarige. Een jaar geleden werd hij opnieuw gepakt, na een vergeefse poging tot ontvoering van een dertienjarig meisje in Ciney.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden